Dersin Amacı |
Bu giriş dersi, mesleki alanda mutfaktlarda kullanılan yabancı terim ve kelimeleri bilmek, kullanılan gıda malzemeleri,ekipman, pişirme ve hazırlama teknikleri, ve araçları bilmek, ve öğrencilerin mesleki alanda etkili iletişim kurabilmeleri için eksiksiz bir altyapısağlamaktır. |
Dersin İçeriği |
Temel gıdalar, Gıdaların sınıflandırılması (Taxonomy), Yaygın olarak servis edilen yiyecekler, Restoran türleri,İçecek çeşitleri ve sınıflandırılması, Temel tatlar, Profesyonel mutfak ekipmanlarının sınıflandırılması, Gastronorm kapları, Bıçak, Servis malzemeleri, Pişirme araçları ve mutfak eşyaları, Profesyonel bir mutfakta insanlar, Ticari mutfak, Hazır mutfak, Line mutfak,Mutfak ölçü birimleri, Kuru pişirme teknikleri, Sulu ve başka pişirme teknikleri, Kesimler,Sığır eti kesimi, kimyasal teknikler,Gıda hazırlama terimleri,Vakumda pişirme tekniği |