Ders Planı / BİTİRME PROJESİ

Ders Bilgileri

Dersin Kredisi 3.0
Dersin AKTS Kredisi 8.0
Dersin Öğretim Dili Türkçe
Dersin Düzeyi Lisans , TYYÇ: 6. Düzey , EQF-LLL: 6. Düzey , QF-EHEA: 1. Düzey
Dersin Türü Zorunlu
Dersin Veriliş Şekli Yüz-Yüze Eğitim
Ders zorunlu veya opsiyonel iş deneyimi gerektiriyor mu ? Z
Dersin Koordinatörü Prof. Dr. KAMİL BOSTAN
Dersi Veren(ler) Prof. Dr. KAMİL BOSTAN
Dersin Yardımcıları

Amaç ve İçerik

Dersin Amacı Öğrencinin, bir öğretim üyesi danışmanın yol göstermesiyle dört yıllık gastronomi ve mutfak sanatları alanında edinmiş olduğu kazanımlarını bilimsel yöntemlerden yararlanarak özgün bir çalışma ile ortaya koymasını sağlamak; proje, rapor ve makale hazırlama becerisi kazandırmaktır
Dersin İçeriği Bölüm öğrencileri Gastronomi ve Mutfak Sanatlarının ilgi alanında bir konuda edinmiş olduğu bilgi ve becerileri kullanarak bölüm öğretim üyelerinden birisinin danışmanlığında bir çalışma yürütür, sonuçlandırır ve dönem sonunda rapor (eser) olarak sunar

Haftalık Ders Konuları

1Proje konusunun belirlenmesi için genel literatür taraması
2Proje konusunun belirlenmesi ve proje teklif raporunun sunulması
3Sunulan rapora göre proje konusunun kesinleştirilmesi
4İlgili konuda kapsamlı literatür taraması
5İlgili konuda literatür taraması sonucu deneysel tasarımın ve deneysel prosedürün belirlenmesi
6Deneysel çalışmaların yürütülmesi
7Deneysel çalışmaların yürütülmesi
8Deneysel verilerin değerlendirilmesi
9Proje ilerleme raporu, ara değerlendirme
10Projede oluşabilecek eksiklerin saptanması ve olası önlemlerin belirlenmesi, veriler ışığında yeni tasarımların yapılması
11Problemle ilgili çözümlerin olgunlaştırılması
12Teknik rapor (tez) yazımı
13Teknik rapor (tez) yazımı
14Mezuniyet proje sunumları

Kaynaklar

http://www.sciencedirect.com/
http://ulakbim.tubitak.gov.tr/
Robert A. Day. Bilimsel Makale Nasıl Yazılır, Nasıl Yayımlanır? TÜBİTAK YAYINLARI
AZİZ, Aysel. Sosyal Bilimlerde Araştırma Yöntemleri ve Teknikleri, Nobel Yayın Dağıtım