Ders Planı /

Ders Bilgileri

Dersin Kredisi
Dersin AKTS Kredisi
Dersin Öğretim Dili Türkçe
Dersin Düzeyi Lisans , TYYÇ: 6. Düzey , EQF-LLL: 6. Düzey , QF-EHEA: 1. Düzey
Dersin Türü
Dersin Veriliş Şekli Yüz-Yüze Eğitim
Ders zorunlu veya opsiyonel iş deneyimi gerektiriyor mu ?
Dersin Koordinatörü Prof. Dr. KAMİL BOSTAN
Dersi Veren(ler)
Dersin Yardımcıları

Amaç ve İçerik

Dersin Amacı Baklava ve her türlü şerbetli tatlı üretimi için gerekli bilgi ve beceri kazandırmak
Dersin İçeriği Baklava ve diğer şerbetli tatlıların tanımı, çeşitleri, özellikleri, içeriği, kullanılan malzemeler, üretim tekniği gibi konular teorik ve uygulamalı olarak verilir

Haftalık Ders Konuları

1Baklava ve diğer şerbetli tatlılar hakkında genel bilgiler
2Baklava için gerekli malzemeler
3Baklavalık yufka hamurunun yoğrulması
4Merdane ve oklava ile yufka açma tekniği
5Baklava pişirme uygulamaları
6Baklava şerbetinin hazırlanması ve dökülmesi
7Baklava çeşitleri ve uygulamaları 1
8Baklava çeşitleri ve uygulamaları 2
9ARA SINAV
10Tulumba tatlısı , lokma, samsa
11Şekerpare, revani, kalburabastı, şambali
12Kadayıf, künefe, kadayıf dolması, taş kadayıf
13Sütlü Nuriye, dilber dudağı, sarı burma
14Diğer şerbetli tatlılar

Kaynaklar

M. Bora Zor. Baklavanın hikayesi. Gazi kültür Aş yayınları
Anonim. Tatlılar. Boyut grup
Nil Peri Gökçe. Tatlılar, pastalar, kurabiyeler. Sis yayıncılık
Feridun İgümü. Tatlılar Kitabı. Sümer Kitapevi