Ders Planı / PASTACILIK VE ÇİKOLATA

Ders Bilgileri

Dersin Kredisi 4.0
Dersin AKTS Kredisi 5.0
Dersin Öğretim Dili Türkçe
Dersin Düzeyi Lisans , TYYÇ: 6. Düzey , EQF-LLL: 6. Düzey , QF-EHEA: 1. Düzey
Dersin Türü Bölümde Seçmeli
Dersin Veriliş Şekli Yüz-Yüze Eğitim
Ders zorunlu veya opsiyonel iş deneyimi gerektiriyor mu ? S
Dersin Koordinatörü Prof. Dr. KAMİL BOSTAN
Dersi Veren(ler)
Dersin Yardımcıları

Amaç ve İçerik

Dersin Amacı Öğrencilere pasta hazırlama ve sunumu hakkında bilgi ve beceri kazandırmaktır
Dersin İçeriği Pasta çeşitleri, pasta hamurları, kekleri ve dolguların hazırlanması; pastacılıkta kullanılan krema, şurup ve benzer sosların hazırlanması; pastacılık stil ve teknikleri; pasta süsleme ve dekarasyonu; çikolata, çikolata tatlıları, çikolata dekorları

Haftalık Ders Konuları

1PASTACILIĞIN GENEL KURALLARI ÖZELLİKLERİ
2PASTA ÇEŞİTLERİ VE ÖZELLİKLERİ
3PASTA ÜRETİMİNDE KULLANILAN ARAÇ VE GEREÇLER
4PASTA ÜRETİMİNDE KULLANILAN MALZEMELERİN SEÇİMİ
5PANDİSPANYA, PASTACI KREMASI, KREM ŞANTİ
6GANAJ HAZIRLAMA VE ÇİKOLATALI PASTA
7MEYVELİ YAŞ PASTA
8KUTLAMA PASTALARI; DÜĞÜN PASTASI
9ARA SINAV
10ŞEKER HAMURU YAPIMI, MODELLEME VE KAPLAMA TEKNİKLERİ
11CAKE POPS VE TART, TARTOLET
12ÇİKOLATALI TATLILAR, SUFLE, PUDİNG, MOUSSE
13ÇİKOLATA ERİTME, DAMPERLEME; DOLGULU, TRÜF ÇİKOLATA
14ÇİKOLATA DEKORLARI, SÜSLEME TEKNİKLERİ

Kaynaklar

Butik Pastacılık. Peggy Porschen.Remzi Kitabevi

Tatlılar,Pasta ve Kurabiyeler. Nil Peri Gökçe. Sis Yayınları

Çikolatalı Tatlılar ve Pastalar. Anne Willan. Remzi Kitabevi
Altın Kitap Pastalar. Piraye Erdoğan. Alfa Yayıncılık