Ders Planı / GASTRONOMİ VE TURİZM

Ders Bilgileri

Dersin Kredisi 3.0
Dersin AKTS Kredisi 5.0
Dersin Öğretim Dili Türkçe
Dersin Düzeyi Lisans , TYYÇ: 6. Düzey , EQF-LLL: 6. Düzey , QF-EHEA: 1. Düzey
Dersin Türü Bölümde Seçmeli
Dersin Veriliş Şekli Yüz-Yüze Eğitim
Ders zorunlu veya opsiyonel iş deneyimi gerektiriyor mu ? S
Dersin Koordinatörü Dr. Öğr. Üyesi ZEHRA YARDI
Dersi Veren(ler)
Dersin Yardımcıları

Amaç ve İçerik

Dersin Amacı Genel turizm bilgisinin yanı sıra turizm ile gastronomi arasındaki ilişkileri kavratmak; öneminin farkında olunmasını sağlamak
Dersin İçeriği Turizme ilişkin temel kavramlar, turizm endüstrisini oluşturan alt grupların tanımları ve birbirleriyle olan etkileşimi; dünyada turizm eğilimleri; kültürel turizm; turizm sektöründe faaliyet gösteren işletmeler, toplam turizm ürününün bir parçası olarak konaklama işletmeleri, turizm ve gastronomi ilişkisi, otel ve restoranlarda yabancı konukların ağırlanması

Haftalık Ders Konuları

1TURİZM VE TURİST KAVRAMI
2TURİZM ENDÜSTRİSİNİ OLUŞTURAN ALT GRUPLARIN TANIMLARI VE BİRBİRLERİYLE OLAN ETKİLEŞİMİ
3TURİZMİN İŞLEVLERİ
4TURİZMİN ÇEŞİTLERİ, TURİZM ENDÜSTRİSİ
5TURİSTLERİN DESTİNASYON TERCİHLERİ VE GASTORONOMİ
6KÜLTÜREL TURİZM VE GASTRONOMİ
7GASTRONOMİNİN ÜLKE TÜRİZMİNE KATKISI
8FARKLI KÜLTÜRLER VE GASTROMOMİ
9ARA SINAV
10TURİSTİK OTELLER VE GASTRONOMİ
11TURİSTİK OTELLER VE GASTRONOMİ
12SEYAHAT ORGANİZASYONLARI VE GASTRONOMİ
13TURİSTİK İKRAM HİZMETLERİ VE GASTRONOMİ
14ULUSLARARASI ETKİNLİKLER VE GASTRONOMİ

Kaynaklar

Genel Turizm. Azize Tunç Hussein.Siyasal Kitabevi
Turizm İşletmeleri. Kolektif Değişim Yayınları
Uluslararası Turizm. Ercümend Melih Özbay. Tekin Yayınevi
İlahi Dinlerde Yiyecek ve İçecekler. Sami Kılıç. Sarkaç Yayınları