Ders Planı / MUTFAK UYGULAMALARI-IV

Ders Bilgileri

Dersin Kredisi 4.0
Dersin AKTS Kredisi 8.0
Dersin Öğretim Dili Türkçe
Dersin Düzeyi Lisans , TYYÇ: 6. Düzey , EQF-LLL: 6. Düzey , QF-EHEA: 1. Düzey
Dersin Türü Zorunlu
Dersin Veriliş Şekli Yüz-Yüze Eğitim
Ders zorunlu veya opsiyonel iş deneyimi gerektiriyor mu ? Z
Dersin Koordinatörü Prof. Dr. KAMİL BOSTAN
Dersi Veren(ler)
Dersin Yardımcıları

Amaç ve İçerik

Dersin Amacı Öğrencilere sebze yemeklerinin, taze kırmızı etlerden hazırlanan yemeklerin, sakatat yemeklerinin hazırlanması ve sunumu hakkında bilgi ve beceri kazandırmaktır.
Dersin İçeriği Sebze yemeklerinin hazırlanması ve sunumu, sakatat yemeklerinin hazırlanması ve sunumu, taze kırmızı etlerden hazırlanan yemekler ve sunumları, Menü oluşturulması ve uygulanması

Haftalık Ders Konuları

1SEBZE YEMEKLERİ
2SEBZE YEMEKLERİ
3SEBZE YEMEKLERİ
4SEBZE YEMEKLERİ
5TAZE KIRMIZI ETLERDEN HAZIRLANAN YEMEKLER VE SUNUMU
6TAZE KIRMIZI ETLERDEN HAZIRLANAN YEMEKLER VE SUNUMU
7TAZE KIRMIZI ETLERDEN HAZIRLANAN YEMEKLER VE SUNUMU
8TAZE KIRMIZI ETLERDEN HAZIRLANAN YEMEKLER VE SUNUMU
9ARA SINAV
10SAKATAT YEMEKLERİ
11SAKATAT YEMEKLERİ
12DÖRT YEMEKLİ MENÜ HAZIRLANMASI VE MİSAFİRLERE TAM ZAMANLI SUNUMU
13DÖRT YEMEKLİ MENÜ HAZIRLANMASI VE MİSAFİRLERE TAM ZAMANLI SUNUMU
14PROJE

Kaynaklar

Açıklamalı Yemek Kitabı Cilt 4 (Hamur İşleri, Börekler, Pastalar, Kekler, Tart ve Tartalötler). Cemaliye Tüter. İnkılap Kitabevi

Yemek Kitabı Cilt 1. Cemaliye Tüter. İnkılap Kitabevi

Açıklamalı Yemek Kitabı Cilt 2. Cemaliye Tüter. İnkılap Kitabevi

Açıklamalı Yemek Kitabı Cilt 3. Cemaliye Tüter. İnkılap Kitabevi

Altın Kitap Serisi Yemek Kitabı. Kolektif. Alfa Yayıncılık
Pratik Mutfak Rehberi - Lezzet Saati. Bülent Özükan. Boyut Yayın Grubu