1 | Beslenmeye Giriş: Besin maddeleri ve Fonksiyonlar, Besin Maddeleri İhtiyacının Belirlenmesi, Vücut Dengesinin Korunması, Besin Maddelerinin Sindirimi ve Emilimi |
2 | Proteinler: Yapısı, Fonksiyonları, Değerlendirilmesi, Eksikliği ve Gereksinimi, Proteince zengin gıdaların seçimi |
3 | Kalori: Beslenmenin Enerji Temeli |
4 | Karbonhidratlar: Yapısı ve kaynakları, sindirimi, lifli gıdalar ve önemi, metabolizması |
5 | Yağlar: Fonksiyonu, Yağca zengin gıdalar, Esansiyel Yağlar, Alternatif Yağlar, Sindirimi emilimi ve taşınması, Metabolizması, Protein Karbonhidrat ve Yağın birlikte metabolize edilmesi, Günlük alım miktarı ve önemi |
6 | Beslenme ve Kalp Sağlığı |
7 | Obezite: Kilo verme ve kontrolü-Yeme Bozuklukları |
8 | Ara Sınav |
9 | Mineral Maddeler: Yapısı, Fonksiyonları, Değerlendirilmesi, Eksikliği ve Gereksinimi, Mineralce zengin gıdaların seçimi |
10 | Vitaminler: Yapısı, Fonksiyonları, Değerlendirilmesi, Eksikliği ve Gereksinimi, vitamince zengin gıdaların seçimi |
11 | Sağlıklı Yaşam İçin Önemli Konular: Alkol ve beslenme, kronik hastalıklar ve kanser |
12 | Beslenme ve Atletik Performans: Egzersiz, su ve önemi |
13 | Beslenme Kılavuzu ve Besin Ögeleri |
14 | Öğrenci sunumları |