Ders Planı / YEMEK STİLİSTLİĞİ VE FOTOĞRAFÇILIĞI

Ders Bilgileri

Dersin Kredisi 3.0
Dersin AKTS Kredisi 5.0
Dersin Öğretim Dili Türkçe
Dersin Düzeyi Lisans , TYYÇ: 6. Düzey , EQF-LLL: 6. Düzey , QF-EHEA: 1. Düzey
Dersin Türü Bölümde Seçmeli
Dersin Veriliş Şekli Yüz-Yüze Eğitim
Ders zorunlu veya opsiyonel iş deneyimi gerektiriyor mu ? S
Dersin Koordinatörü Prof. SEFA ÇELİKSAP
Dersi Veren(ler) Prof. SEFA ÇELİKSAP
Dersin Yardımcıları

Amaç ve İçerik

Dersin Amacı Yemek stilistliği ve fotoğrafçılığına ilişkin temel bilgi ve becerileri kazandırmaktır
Dersin İçeriği Genel fotograf bilgisi, çekim teknikleri, temel tasarım ilkeleri doğrultusunda tabak hazırlama, süsleme ve dekore etme, yemek fotoğrafçılığına ilişkin temel bilgi ve beceriler

Haftalık Ders Konuları

1Yemek fotoğrafçılığına giriş
2Fotoğraf makinesinin tanıtımı ve özellikleri
3Kamera ayarları
4Efektler
5Fotoğrafta sanatsal yaklaşımlar
6Yemek fotoğrafçılığı malzemeleri
7Yemek fotoğrafçılığında kamera ve ışık ayarları
8Yemek fotoğrafçılığı: Kompozisyon 1
9ARA SINAV
10Yemek fotoğrafçılığı: Kompozisyon 2
11Yemek fotoğrafçılığı: Kompozisyon 3
12İç mekanlarda yemek fotoğrafçılığı
13Dış mekanlarda yemek fotoğrafçılığı
14Yemek fotoğrafçılığında yiyecek hileleri

Kaynaklar

Digital Food Photography and Styling, Helene Dujardin, Wiley, 2011
Food Photography, Nicole Young, Peachpit Press, 2011
Food Photography: From Snapshots to Great Shots by Nicole S. Young (Aug 13, 2011)
Food Presentation Secrets, Cara Hobday, Firefly Books, 2010
Food Stylist Handbook, Denise Vivaldo, Gibbs Smith Pres., 2010
Fotoğraf Sanatında Kompozisyon, Sabit Kalfagil, Fotoğrafevi, 2006