Ders Planı / ENDÜSTRİYEL YEMEK ÜRETİMİ

Ders Bilgileri

Dersin Kredisi 3.0
Dersin AKTS Kredisi 5.0
Dersin Öğretim Dili Türkçe
Dersin Düzeyi Lisans , TYYÇ: 6. Düzey , EQF-LLL: 6. Düzey , QF-EHEA: 1. Düzey
Dersin Türü Bölümde Seçmeli
Dersin Veriliş Şekli Yüz-Yüze Eğitim
Ders zorunlu veya opsiyonel iş deneyimi gerektiriyor mu ? S
Dersin Koordinatörü Prof. Dr. KAMİL BOSTAN
Dersi Veren(ler)
Dersin Yardımcıları

Amaç ve İçerik

Dersin Amacı Bu dersin amacı öğrencileri toplu tüketim amaçlı yemek üretimi ve bu konunun prensipleri hakkında bilgilendirmektir
Dersin İçeriği Endüstriyel yemek üretimi tanımlar ve kavramlar, dünyada ve Türkiye’de yemek üretiminin endüstrileşme süreci; endüstriyel yemek üretim sistemleri; yemek dağıtım sistemleri; endüstriyel yemek hizmet sistemleri, yerinde üretim ve dağıtım; endüstriyel yemek üretim sürecinin yönetimi

Haftalık Ders Konuları

1ENDÜSTRİYEL YEMEK ÜRETİMİ TANIMLAR VE KAVRAMLAR
2TOPLU BESLENME VE AĞIRLAMA ENDÜSTRİSİ
3DÜNYA’DA VE TÜRKİYE'DE YEMEK ÜRETİMİNİN ENDÜSTRİLEŞME SÜRECİ
4ENDÜSTRİYEL YEMEK ÜRETİM SİSTEMLERİ
5MERKEZİ ÜRETİM VE DAĞITIM
6YERİNDE ÜRETİM VE DAĞITIM
7HAZIR YEMEK TESİS VE ORGANİZASYONU
8ENDÜSTRİYEL MUTFAK DONANIMI
9ARA SINAV
10TOPLU BESLENME VE PERSONEL EĞİTİMİ
11TOPLU BESLENME SİSTEMLERİNDE HİJYEN VE SANİTASYON
12MALİYET PLANLAMA, KONTROLÜ VE PAZARLAMA
13HAZIR YEMEK ENDÜSTRİSİNİN KARŞILAŞILAN SORUNLAR VE ÇÖZÜMLER
14MEVZUAT VE DİĞER YASAL ZORUNLULUKLAR

Kaynaklar

ENDÜSTRİYEL YİYECEK ÜRETİMİ. Fermani Maviş. Detay Yayıncılık

Hazır Yemek Sistemleri. Mustafa Tayar, Canan Hecer. Dora Yayıncılk