Ders Planı / MUTFAK UYGULAMALARI-II

Ders Bilgileri

Dersin Kredisi 4.0
Dersin AKTS Kredisi 8.0
Dersin Öğretim Dili Türkçe
Dersin Düzeyi Lisans , TYYÇ: 6. Düzey , EQF-LLL: 6. Düzey , QF-EHEA: 1. Düzey
Dersin Türü Zorunlu
Dersin Veriliş Şekli Yüz-Yüze Eğitim
Ders zorunlu veya opsiyonel iş deneyimi gerektiriyor mu ? Z
Dersin Koordinatörü Prof. Dr. KAMİL BOSTAN
Dersi Veren(ler)
Dersin Yardımcıları

Amaç ve İçerik

Dersin Amacı Öğrencilere stocklar, soslar, çorbalar, garnitürler ve makarnaların hazırlanması ve sunumu hakkında bilgi ve beceri kazandırmaktır.
Dersin İçeriği Stock hazırlığı, sos hazırlama ve sunumu, çorba hazırlama ve sunumu, makarnaların hazırlanması ve sunumu, içeceklerin hazırlanması ve sunumu

Haftalık Ders Konuları

1STOCKLAR
2TEMEL SOSLAR I
3TEMEL SOSLAR II
4ÖZEL SOSLAR
5ÇORBALAR I
6ÇORBALAR II
7PİRİNÇ VE BULGUR YEMEKLERİ I
8PİRİNÇ VE BULGUR YEMEKLERİ II
9ARA SINAV
10MAKARNALAR (DOLGUSUZ)
11MAKARNALAR (DOLGULU)
12GARNİTÜRLER I
13GARNİTÜRLER II
14İÇECEKLERİN HAZIRLANMASI VE SUNULMASI

Kaynaklar

Yemek Kitabı Cilt 1. Cemaliye Tüter. İnkılap Kitabevi

Açıklamalı Yemek Kitabı Cilt 2. Cemaliye Tüter. İnkılap Kitabevi

Açıklamalı Yemek Kitabı Cilt 3. Cemaliye Tüter. İnkılap Kitabevi

Altın Kitap Serisi Yemek Kitabı. Kolektif. Alfa Yayıncılık

Pratik Mutfak Rehberi - Lezzet Saati. Bülent Özükan. Boyut Yayın Grubu
Salatalar. Anne Willan. Remzi Kitabevi