Ders Planı / SOĞUK MUTFAK

Ders Bilgileri

Dersin Kredisi 3.0
Dersin AKTS Kredisi 5.0
Dersin Öğretim Dili Türkçe
Dersin Düzeyi Lisans , TYYÇ: 6. Düzey , EQF-LLL: 6. Düzey , QF-EHEA: 1. Düzey
Dersin Türü Zorunlu
Dersin Veriliş Şekli Yüz-Yüze Eğitim
Ders zorunlu veya opsiyonel iş deneyimi gerektiriyor mu ? Z
Dersin Koordinatörü Usta Öğretici HALİL İBRAHİM ÇETİN
Dersi Veren(ler)
Dersin Yardımcıları

Amaç ve İçerik

Dersin Amacı Öğrencilere soğuk olarak servis edilen yiyecekleri hazırlama ve sunma becerisi kazandırmaktır
Dersin İçeriği Soğuk olarak servis edilen yiyeceklerin (ordövrler, kanapeler, salatalar, soğuk soslar, zeytinyağlılar, şarküteri ürünleri, peynir tabağı, mezeler vb) hazırlanması, süslenmesi ve sunumu

Haftalık Ders Konuları

1SOĞUK MUTFAĞIN GENEL ÖZELLİKLERİ VE TEMEL PRENSİPLERİ
2SALATA UYGULAMALARI
3SALATA UYGULAMALARI
4SANDVİÇ UYGULAMALARI
5KANEPE UYGULAMALARI
6SICAK APERATİF UYGULAMALARI
7KAHVALTI VE BRUNCH HAZIRLAMA
8TUZ UYGULAMALARI (BRİNE, GRAVLAX)
9ARA SINAV
10MOUSSE, TERRİNE, PATELER
11ZEYTİNYAĞLILAR I
12ZEYTİNYAĞLILAR II
13MEZELER I
14MEZELER II

Kaynaklar

Soslar, Salatalar, Çorbalar Cilt:1. Ekrem Muhittin Yeğen.İnkılap Kitabevi

Salatalar. Anne Willan.Remzi Kitabevi

Meze. Rena Salaman. Ryland, Peters & Small Ltd

Meze. Gülhan Kaya. Hayykitap