Ders Planı / İKRAM VE ETKİNLİK YÖNETİMİ

Ders Bilgileri

Dersin Kredisi 3.0
Dersin AKTS Kredisi 5.0
Dersin Öğretim Dili Türkçe
Dersin Düzeyi Lisans , TYYÇ: 6. Düzey , EQF-LLL: 6. Düzey , QF-EHEA: 1. Düzey
Dersin Türü Bölümde Seçmeli
Dersin Veriliş Şekli Yüz-Yüze Eğitim
Ders zorunlu veya opsiyonel iş deneyimi gerektiriyor mu ? S
Dersin Koordinatörü Dr. Öğr. Üyesi ZEHRA YARDI
Dersi Veren(ler)
Dersin Yardımcıları

Amaç ve İçerik

Dersin Amacı İşletme içi ve işletme dışı yiyecek-içecek hizmetlerinin önemi, ziyafet (banket) ve catering kavramları, ziyafet ve ikram hizmetlerinde yönetim ve yönetimin fonksiyonları, ziyafetlerden beklenen faydanın sağlanması için yapılması gerekenler, ziyafet ve ikram hizmetlerinin satış ve pazarlaması ile ilgili konularda öğrencilerin bilgi sahibi olması ve sektöre hazır hale getirilmesi amaçlanmaktadır.
Dersin İçeriği Ağırlama ilgili tanımlar; ağırlama endüstrisi, çeşitli organizasyon, toplantı ve ziyafetlerin planlanması ve yönetimi, ziyafet organizasyonlarında yiyecek üretim sürecinin kontrolü, ziyafet salonlarının hazırlanması, ziyafet organizasyonlarında servis çeşitleri, ziyafet organizasyonlarında satış ve maliyet analizi, hijyen-sanitasyon

Haftalık Ders Konuları

1ZİYAFET VE İKRAM HİZMETLERİNİN TANIMI VE ÇEŞİTLERİ
2YİYECEK İÇECEK HİZMETLERİNİN ÖNEMİ
3ZİYAFET VE İKRAM HİZMETLERİNDE PLANLANMASI VE YÖNETİMİ
4ZİYAFETİ DEĞERLENDİRME KRİTERİ
5ZİYAFET HİZMETLERİNİN SATIŞ VE PAZARLANMASI
6KOKTEYL, TOPLANTI, GRUP YEMEKLERİNİN ORGANİZASYONU
7ZİYAFET ORGANİZASYONLARINDA YİYECEK ÜRETİM SÜRECİNİN KONTROLÜ
8ZİYAFET SALONUNUN DÜZENLENMESİ
9ARA SINAV
10ZİYAFETTE KÜLTÜREL FARKLILIKLARIN ÖNEMİ
11ZİYAFETTE DEMOGRAFİK FARKLILIKLARIN ÖNEMİ
12ZİYAFETLERDE PROTOKOL VE SERVİS
13ZİYAFETTE HİJYEN VE SANİTASYON
14ZİYAFET SATIŞ, MALİYET VE FİYATLAMA

Kaynaklar

Otel ve Yiyecek İçecek İşletmelerinde Ziyafet Organizasyonu ve Yönetimi. Yaşar Yılmaz. Detay Yayıncılık

Ağırlama Hizmet İşletmelerinde Yiyecek ve İçecek Yönetimi (Food and Reverage Management). Ahmet Aktaş. Detay Yayıncılık
NilgünSevinç, ZiyafetveİkramYönetimi, DetayYayıncılık