Ders Planı /

Ders Bilgileri

Dersin Kredisi
Dersin AKTS Kredisi
Dersin Öğretim Dili Türkçe
Dersin Düzeyi Lisans , TYYÇ: 6. Düzey , EQF-LLL: 6. Düzey , QF-EHEA: 1. Düzey
Dersin Türü
Dersin Veriliş Şekli Yüz-Yüze Eğitim
Ders zorunlu veya opsiyonel iş deneyimi gerektiriyor mu ?
Dersin Koordinatörü Prof. Dr. HALİT TANJU BESLER
Dersi Veren(ler)
Dersin Yardımcıları

Amaç ve İçerik

Dersin Amacı Öğrencilere bölüm, anabilim dalları, Beslenme ve Diyetetik Bölümünün ve Anabilim dallarının tanıtımı, mesleki etik ve deontoloji kavramları, ders programları, öğrenci sorumlulukları ve yönetmelikler ile diyetisyenlik mesleği, iyi meslek uygulamaları, meslek örgütleri, mesleğin tarihi ve mesleki kaynaklara ulaşım gibi konuları içerir.
Dersin İçeriği Beslenme ve Diyetetik Bölümünün ve Anabilim dallarının tanıtımı, mesleki etik ve deontoloji kavramları, ders programları, öğrenci sorumlulukları ve yönetmelikler ile diyetisyenlik mesleği, iyi meslek uygulamaları, meslek örgütleri, mesleğin tarihi ve mesleki kaynaklara ulaşım gibi konuları içerir.

Haftalık Ders Konuları

1Bölüm Tanıtımı, Ulusal ve Uluslararası Meslek Örgütlerinin Tanıtımı
2Öğrenci Yönetmeliğinin Açıklanması
3Ders Programının Tanıtımı
4Beslenme Bilimleri Anabilim Dalının Tanıtımı
5Diyetetik Anabilim Dalının Tanıtımı
6Toplu Beslenme Sistemleri Anabilim Dalının Tanıtımı
7Toplum Beslenmesi Anabilim Dalının Tanıtımı
8Ara sınav
9Mesleki Standartlar ve Mesleki Etik
10Diyetisyenlik Mesleği İle İlgili Uygulamalar
11Diyetisyenlik Mesleği İle İlgili Uygulamalar
12Diyetisyenlik Mesleği İle İlgili Uygulamalar
13Diyetisyenlik Mesleği İle İlgili Uygulamalar
14Meslek Tarihi, Meslekle İlgili Temel Kaynakların ve Ulaşım Yollarının Tanıtımı

Kaynaklar

1-Hacettepe Üniversitesi Yönetmeliği
2.Beslenme ve Diyetetik Bölümü Tanıtım Broşürü
3.EFAD, ICDA ve IUNS web sayfaları
4.Beslenme ve Diyet Dergisi