Ders Planı / HASTALIKLARDA DİYET TEDAVİSİ-I

Ders Bilgileri

Dersin Kredisi 3.0
Dersin AKTS Kredisi 5.0
Dersin Öğretim Dili Türkçe
Dersin Düzeyi Lisans , TYYÇ: 6. Düzey , EQF-LLL: 6. Düzey , QF-EHEA: 1. Düzey
Dersin Türü Zorunlu
Dersin Veriliş Şekli Yüz-Yüze Eğitim + Uzaktan Eğitim
Ders zorunlu veya opsiyonel iş deneyimi gerektiriyor mu ? Z
Dersin Koordinatörü
Dersi Veren(ler)
Dersin Yardımcıları Arş. Gör. Azime İrem Kuruhalil, Arş. Gör. Esila Bayar

Amaç ve İçerik

Dersin Amacı Obezite, Yeme Bozuklukları, Diabetes Mellitus, Metabolik Sendrom, Kardiyovasküler Hastalıklar, Hipertansiyon ve Gastrointestinal Sistem hastalıklarının etiyolojisi, komplikasyonları, klinik belirtileri ve tıbbi beslenme tedavilerini öğretmek, beslenme tedavileri ile ilgili pratik uygulamalar yapmaktır.
Dersin İçeriği Obezite, Yeme Bozuklukları, Diabetes Mellitus, Metabolik Sendrom, Kardiyovasküler Hastalıklar, Hipertansiyon ve Gastrointestinal Sistem.

Haftalık Ders Konuları

1Hastalıklarda Diyete Giriş
2Diyet Planlama İlkeleri ve Besin Değişim Listeleri
3Obezite ve Tıbbi Beslenme Tedavisi
4Obezite ve Tıbbi Beslenme Tedavisi
5Yeme Bozuklukları ve Tıbbi Beslenme Tedavisi
6Yeme Bozuklukları ve Tıbbi Beslenme Tedavisi
7Diabetes Mellitus ve Tıbbi Beslenme Tedavisi
8Ara Sınav
9Diabetes Mellitus ve Tıbbi Beslenme Tedavisi
10Diabetes Mellitus ve Tıbbi Beslenme Tedavisi
11Hipertansiyon ve Tıbbi Beslenme Tedavisi
12Kardiyovasküler Hastalıklar ve Tıbbi Beslenme Tedavisi
13Gastrointestinal Sistem Hastalıkları ve Beslenme Tedavisi
14Gastrointestinal Sistem Hastalıkları ve Beslenme Tedavisi

Kaynaklar

1- Baysal, A., Aksoy, M., Besler, T., Bozkurt, N., Keçecioğlu, S., Mercanlıgil, S., Merdol-Kutluay, T., Pekcan, G., Yıldız, E. (2011). Diyet El Kitabı (6.Baskı). Ankara: Hatiboğlu Yayınevi



2-International Nutrition and Dietetics Journals (Euro. J. Clin. Nutr. JADA, Am J Clin Nutr vb.)




3-Tıbbi Beslenme Tedavisinde Güncel Uygulamalar Serisi Editör Doç.Dr. Gamze Akbulut. Ankara Nobel tıp kitabevi