Ders Planı / TOPLU BESLENME SİSTEMLERİ STAJI

Ders Bilgileri

Dersin Kredisi 7.0
Dersin AKTS Kredisi 8.0
Dersin Öğretim Dili Türkçe
Dersin Düzeyi Lisans , TYYÇ: 6. Düzey , EQF-LLL: 6. Düzey , QF-EHEA: 1. Düzey
Dersin Türü Zorunlu
Dersin Veriliş Şekli Klinik Uygulamaları
Ders zorunlu veya opsiyonel iş deneyimi gerektiriyor mu ? Z
Dersin Koordinatörü Dr. Öğr. Üyesi ZEYNEP BEGÜM KALYONCU ATASOY
Dersi Veren(ler)
Dersin Yardımcıları

Amaç ve İçerik

Dersin Amacı Toplu beslenme sistemlerinde yönetici diyetisyenin rolü, toplu beslenme sistemleri aşamalarının gözlemlenmesi, farklı kurumların toplu beslenme hizmetlerinin tartışılması amaçlanmaktadır.
Dersin İçeriği Toplu beslenme sistemlerinde yönetici diyetisyenin rolü ve görevleri, Toplu beslenme sistemleri aşamaları, Karşılaşılan sorunlar ve çözüm önerileri, Toplu beslenme sistemlerinde besin güvenliği.

Haftalık Ders Konuları

1Alan içi staj uygulaması
2Alan içi staj uygulaması
3Alan içi staj uygulaması
4Alan içi staj uygulaması
5Alan içi staj uygulaması
6Alan içi staj uygulaması
7Alan içi staj uygulaması
8Ara sınav
9Alan içi staj uygulaması
10Alan içi staj uygulaması
11Alan içi staj uygulaması
12Alan içi staj uygulaması
13Alan içi staj uygulaması
14Genel değerlendirme

Kaynaklar

1- Baysal, A. Beslenme. Hatiboğlu Yayınları:93, 10.Baskı, Ankara, 2004.
2- Bilimsel Dergiler (Food Control, Food Chemistry vb.)
3- Toplu Beslenme Sistemleri. Hedef yayıncılık. Ankara. 2021.
4- Toplu Beslenme Sistemleri (Toplu Tüketim Yerleri) İçin Ulusal Menü Planlama ve Uygulama Rehberi. TC. Sağlık Bakanlığı. Ankara. 2020.
5- Spears MC, Foodservice Organizations A managerial and Systems Approach, Prentice Hall Englewood Cliffs, Ohio, 1995.