Ders Planı / MESLEKİ İNGİLİZCE

Ders Bilgileri

Dersin Kredisi 2.0
Dersin AKTS Kredisi 3.0
Dersin Öğretim Dili Türkçe
Dersin Düzeyi Lisans , TYYÇ: 6. Düzey , EQF-LLL: 6. Düzey , QF-EHEA: 1. Düzey
Dersin Türü Bölümde Seçmeli
Dersin Veriliş Şekli Yüz-Yüze Eğitim
Ders zorunlu veya opsiyonel iş deneyimi gerektiriyor mu ? S
Dersin Koordinatörü Doç. Dr. GÜLAY AKBULUT
Dersi Veren(ler) Dr. Öğr. Üyesi GÜLİZAR HOŞTEN
Dersin Yardımcıları Yoktur.

Amaç ve İçerik

Dersin Amacı Meslek ile ilgili temel kavramları öğrenmek ve okuma-anlama, dinleme-anlama, yazma, konuşma becerisini geliştirmektir.
Dersin İçeriği Hastalıklar, besin grupları, besin ögeleri, besin güvenliği, besin güvencesi gibi meslek ile ilgili temel kavramlar, dört temel dil becerisine yönelik çalışmalar

Haftalık Ders Konuları

1Mesleki terminolojiye giriş
2Sağlık ve hastalıklar ile ilgili temel kavramlar
3Besin ögeler ve besin grupları ile ilgili temel kavramlar
4Besin güvenliği ve besin güvencesi ile ilgili terimler
5Makale okuma, anlama ve çevirme
6Makale okuma, anlama ve çevirme
7Makale okuma, anlama ve çevirme
8Ara sınav
9Hastalık ve Beslenme ilişkisiyle ilgili yazma çalışması
10Hastalık ve Beslenme ilişkisiyle ilgili yazma çalışması
11Hastalık ve Beslenme ilişkisiyle ilgili dinleme çalışması
12Hastalık ve Beslenme ilişkisiyle ilgili dinleme çalışması
13Hastalık ve Beslenme ilişkisiyle ilgili konuşma pratiği
14Hastalık ve Beslenme ilişkisiyle ilgili konuşma pratiği

Kaynaklar

1-Oxford Practice Grammar, Intermediate, John Eastwood, Oxford Press, 2006
2-Medical Passages and Vocabulary, Dr. Gencer Erkılıç, Hacettepe-Taş, 2002.