Ders Planı /

Ders Bilgileri

Dersin Kredisi
Dersin AKTS Kredisi
Dersin Öğretim Dili Türkçe
Dersin Düzeyi Lisans , TYYÇ: 6. Düzey , EQF-LLL: 6. Düzey , QF-EHEA: 1. Düzey
Dersin Türü
Dersin Veriliş Şekli Klinik Uygulamaları
Ders zorunlu veya opsiyonel iş deneyimi gerektiriyor mu ?
Dersin Koordinatörü Öğr. Gör. CEYDA DURMAZ
Dersi Veren(ler)
Dersin Yardımcıları

Amaç ve İçerik

Dersin Amacı Öğrencileri yetişkin hastanelerinde teorik ve pratik olarak diyetisyenliğe hazırlamak, beslenme ve diyetetik biliminin teorik bilgilerinin uygulanabilmesini amaçlanmaktadır.
Dersin İçeriği Klinik çevrelerde beslenme ve diyetetik biliminin teorik bilgilerinin uygulamalarını içermektedir.

Haftalık Ders Konuları

1Alan içi staj uygulaması
2Alan içi staj uygulaması
3Alan içi staj uygulaması
4Alan içi staj uygulaması
5Alan içi staj uygulaması
6Alan içi staj uygulaması
7Alan içi staj uygulaması
8Ara sınav
9Alan içi staj uygulaması
10Alan içi staj uygulaması
11Alan içi staj uygulaması
12Alan içi staj uygulaması
13Alan içi staj uygulaması
14Alan içi staj uygulaması

Kaynaklar

1- Baysal, A., Aksoy, M., Besler, H T, Bozkurt, N., Keçecioğlu, Kutluay Merdol, T., Pekcan, G., Mercanlıgil, S M, Yıldız E, Diyet El Kitabı, 5. Baskı,Hatiboğlu Yayınevi, Ankara, 2008.
2- Köksal, G. ve Gökmen, H. Çocuk Hastalıklarında Beslenme Tedavisi,Hatiboğlu Yayınevi, Ankara, 2000.
3- Mahan L.K, Escott-Stump S. Krause's Food, Nutrition & Diet Therapy. 10th Ed., W.B. Saunders Company, USA, 2000.