Ders Planı / BESİN DESTEKLERİ

Ders Bilgileri

Dersin Kredisi 3.0
Dersin AKTS Kredisi 3.0
Dersin Öğretim Dili Türkçe
Dersin Düzeyi Lisans , TYYÇ: 6. Düzey , EQF-LLL: 6. Düzey , QF-EHEA: 1. Düzey
Dersin Türü Bölümde Seçmeli
Dersin Veriliş Şekli Yüz-Yüze Eğitim
Ders zorunlu veya opsiyonel iş deneyimi gerektiriyor mu ? S
Dersin Koordinatörü
Dersi Veren(ler)
Dersin Yardımcıları Yok

Amaç ve İçerik

Dersin Amacı Sağlıklı beslenmenin temel ilkeleri, enerji ve besin ögesi gereksinimleri ile eksiklik ve yetersizlik durumlarında beslenmenin desteklenmesi için beslenme destek ürünlerinin etkin, güvenli kullanımının öğrenilmesidir.
Dersin İçeriği Yeterli ve dengeli beslenmek için beslenmede esas olan besin ögeleri ve gereksinimler gibi konuları kapsar. Hastalık durumu ve farklı gruplarda besin desteklerinin önemini anlatmak.

Haftalık Ders Konuları

1Derse giriş, ders kapsamı, ders tanımı
2Sağlıklı Beslenme - Yeterli ve Dengeli
3Besin destekleri - Genel
4Obezite ve Besin destekleri
5Diyabet ve Besin destekleri
6Böbrek Hastalıklar ve Besin destekleri
7Sporcu Beslenmede Besin destekleri
8Öğrenci Sunumları
9Ara sınav
10Öğrenci Sunumları
11Öğrenci Sunumları
12Öğrenci Sunumları
13Öğrenci Sunumları
14Öğrenci Sunumları

Kaynaklar

1-Baysal A, Beslenme
2-Olson R, Present Knowledge in Nutrition