1 | Teorik:Açılış- Genel mikrobiyoloji terminolojisine giriş, mikrobiyolojinin tarihçesi, Mikroorganizmaların sınıflandırılması.
Laboratuvar: Laboratuvar Tanıtımı |
2 | Teorik: Bakteriyolojiye Giriş, Makroskopik Morfoloji, Mikroskopik Morfoloji.
Laboratuvar:Mikrobiyoloji laboratuvarında uyulması gereken kurallar, laboratuvar güvenliği |
3 | Teorik: Mikroorganizmalarda metabolik faaliyetler.
Laboratuvar:Mikrobiyolojide kullanılan laboratuvar cihazları, cam malzemeler, cam malzemelerin yıkanması ve sterilizasyonu |
4 | Teorik: Bakteri genetiği.
Laboratuvar:Temizlik, hijyen sanitasyon, dezenfeksiyon ve uygulamaları, dezenfektanlar ve etki mekanizmaları |
5 | Teorik:Viruslar, viroid ve prionlar, mikrobiyolojik açıdan gıdalarda önemi.
Laboratuvar: Mikroskoplar ve Mikroskopi |
6 | Teorik:Funguslar sınıflandırılması, mikrobiyolojik açıdan gıdalarda önemi.
Laboratuvar: Mikrobiyolojide kullanılan boyalar ve boyama yöntemler, basit boyama |
7 | Teorik:Genel Parazitoloji.
Laboratuvar:Gram boyama |
8 | Ara sınav |
9 | Teorik:Temel epidemiyoloji.
Laboratuvar:Küf ve Maya Boyama |
10 | Teorik:Temel immunoloji.
Laboratuvar: Ekim ve Ekim Yöntemleri |
11 | Teorik:Mikroorganizmalar Arası İlişkiler
Laboratuvar:Ekim ve Kültür Yöntemleri |
12 | Teorik:Algler, sınıflandırılması, Cyanobacter mikrobiyolojik açıdan gıdalarda önemi.
Laboratuvar:Besiyerleri ve hazırlanması |
13 | Teorik: Helmintler
Laboratuvar:Normal Floranın incelenmesi, gram boyama |
14 | Teorik: Artropodlar, riketsiya
Laboratuvar:Laboratuvar sınavı |