Ders Planı / TOPLUM SAĞLIĞINDA BESLENME STAJI

Ders Bilgileri

Dersin Kredisi 5.0
Dersin AKTS Kredisi 8.0
Dersin Öğretim Dili Türkçe
Dersin Düzeyi Lisans , TYYÇ: 6. Düzey , EQF-LLL: 6. Düzey , QF-EHEA: 1. Düzey
Dersin Türü Zorunlu
Dersin Veriliş Şekli Yüz-Yüze Eğitim
Ders zorunlu veya opsiyonel iş deneyimi gerektiriyor mu ? Z
Dersin Koordinatörü Öğr. Gör. CEYDA DURMAZ
Dersi Veren(ler)
Dersin Yardımcıları

Amaç ve İçerik

Dersin Amacı Toplumun beslenme durumu ve beslenme alışkanlıklarının saptanması, değerlendirilmesi ve yorumlanması, yeterli ve dengeli beslenme konusunda birey ve toplumun bilinçlendirilmesi ve eğitimidir.
Dersin İçeriği Toplumun sağlık ve hastalık durumlarında beslenme durumunun ve beslenme alışkanlıklarının saptanması, ve önceliklerin belirlenmesi amacıyla saha çalışması planlamak ve yapmak; kendi elde ettiği bilgileri değerlendirmek, öneri getirmek ve rapor etmek konusunda bilgi ve beceri kazanmak. Farklı gruplara ve konulara yönelik eğitim materyali hazırlamak ve eğitim verme becerisi kazandırmak. bireyin ve toplumun yeterli ve dengeli beslenme ile sağlık konusunda bilinçlendirilmesi ve eğitimi, özel gruplar için beslenme eğitim programlarının/ materyallerinin geliştirilmesi

Haftalık Ders Konuları

1Birinci basamak sağlık, sosyal hizmetler kuruluşlarında, eğitim ve öğretim yapılan kurumlarda ve sahada uygulama yapma ve eğitim materyali hazırlama
2Birinci basamak sağlık, sosyal hizmetler kuruluşlarında, eğitim ve öğretim yapılan kurumlarda, sahada uygulama yapma ve saha çalışması, eğitim ve veri toplama
3Birinci basamak sağlık, sosyal hizmetler kuruluşlarında, eğitim ve öğretim yapılan kurumlarda, sahada uygulama yapma ve saha çalışması, eğitim ve veri toplama
4Birinci basamak sağlık, sosyal hizmetler kuruluşlarında, eğitim ve öğretim yapılan kurumlarda, sahada uygulama yapma ve saha çalışması, eğitim ve veri toplama
5Birinci basamak sağlık, sosyal hizmetler kuruluşlarında, eğitim ve öğretim yapılan kurumlarda, sahada uygulama yapma ve saha çalışması, eğitim ve veri toplama
6Birinci basamak sağlık, sosyal hizmetler kuruluşlarında, eğitim ve öğretim yapılan kurumlarda, sahada uygulama yapma ve saha çalışması, eğitim ve veri toplama
7Birinci basamak sağlık, sosyal hizmetler kuruluşlarında, eğitim ve öğretim yapılan kurumlarda, sahada uygulama yapma ve saha çalışması, eğitim ve veri toplama
8Ara Sınav
9Birinci basamak sağlık, sosyal hizmetler kuruluşlarında, eğitim ve öğretim yapılan kurumlarda, sahada uygulama yapma ve saha çalışması, eğitim ve veri toplama
10Birinci basamak sağlık, sosyal hizmetler kuruluşlarında, eğitim ve öğretim yapılan kurumlarda, sahada uygulama yapma ve saha çalışması, eğitim ve veri toplama
11Birinci basamak sağlık, sosyal hizmetler kuruluşlarında, eğitim ve öğretim yapılan kurumlarda, sahada uygulama yapma ve saha çalışması, eğitim ve veri toplama
12Birinci basamak sağlık, sosyal hizmetler kuruluşlarında, eğitim ve öğretim yapılan kurumlarda, sahada uygulama yapma ve saha çalışması, eğitim ve veri toplama
13Birinci basamak sağlık, sosyal hizmetler kuruluşlarında, eğitim ve öğretim yapılan kurumlarda, sahada uygulama yapma ve saha çalışması, eğitim ve veri toplama
14Birinci basamak sağlık, sosyal hizmetler kuruluşlarında, eğitim ve öğretim yapılan kurumlarda, sahada uygulama yapma ve saha çalışması, eğitim ve veri toplama

Kaynaklar

1- T.C. S.B Temel Sağlık Hizmetleri Genel Md./ T.C. S.B. Sağlık Projesi Genel Md. / H.Ü. Beslenme ve Diyetetik Bölümü. Toplumun Beslenmede Bilinçlendirilmesi Saha Personeli için Toplum Beslenmesi Programı Eğitim Materyali, Ankara, 2002.


2. T. C. Sağlık Bakanlığı Temel Sağlık Hizmetleri Genel Md./ H.Ü. Beslenme ve Diyetetik Bölümü. Türkiye??ye Özgü Beslenme Rehberi, Ankara, 20042015.


3. T.C. S.B Temel Sağlık Hizmetleri Genel Md. Gıda Güvenliği Daire Başkanlığı. Beslenme Bilgi Serisi. Ekim 2006.


4. Baysal A. Beslenme. 13. Baskı, Hatiboğlu Yayınevi, Ankara, 20112012.