Ders Planı /

Ders Bilgileri

Dersin Kredisi
Dersin AKTS Kredisi
Dersin Öğretim Dili Türkçe
Dersin Düzeyi Lisans , TYYÇ: 6. Düzey , EQF-LLL: 6. Düzey , QF-EHEA: 1. Düzey
Dersin Türü
Dersin Veriliş Şekli Klinik Uygulamaları
Ders zorunlu veya opsiyonel iş deneyimi gerektiriyor mu ?
Dersin Koordinatörü Dr. Öğr. Üyesi BERKİN ÖZYILMAZ KIRCALİ
Dersi Veren(ler)
Dersin Yardımcıları

Amaç ve İçerik

Dersin Amacı Klinikte hasta izleminde uygulanacak yöntemleri öğrenmek, hasta dosyası okuma, dosyadaki bilgileri analiz etme ve hastanın klinik laboratuvar bulgularına göre beslenme tedavisi planlamayı öğrenmektir.
Dersin İçeriği Yetişkin hastalıklarında görev yapan diyetisyenler ile birlikte öğrencilere erişkin hastalara yönelik klinik beslenme pratiğini kazandırmak.

Haftalık Ders Konuları

1Alan içi staj uygulaması
2Alan içi staj uygulaması
3Alan içi staj uygulaması
4Alan içi staj uygulaması
5Alan içi staj uygulaması
6Alan içi staj uygulaması
7Alan içi staj uygulaması
8Ara sınav
9Alan içi staj uygulaması
10Alan içi staj uygulaması
11Alan içi staj uygulaması
12Alan içi staj uygulaması
13Alan içi staj uygulaması
14Genel değerlendirme

Kaynaklar

1- Baysal, A., Aksoy, M., Besler, T., Bozkurt, N., Keçecioğlu, S., Mercanlıgil, S., Merdol-Kutluay, T., Pekcan, G., Yıldız, E. (2011). Diyet El Kitabı (6.Baskı). Ankara: Hatiboğlu Yayınevi
2- International Nutrition and Dietetics Journals (Euro. J. Clin. Nutr. JADA, Am J Clin Nutr vb.)
3- Mahan, LK., Raymond, JL., et al. (Eds.).(2017).Krause's food and the nutrition care process. Elsevier Health Sciences.
4. Shils, ME., Shike, M. (Eds.).(2006).Modern nutrition in health and disease. Lippincott Williams and Wilkins.