1 | Bitkisel Yağ sektörünün tanıtılması, |
2 | Ticari yağ kaynaklarından yağlı tohum ve meyvelerin tanınması, depolanması, borsa kriterleri |
3 | Yağların tanımı, fiziksel ve kimyasal özellikleri, |
4 | Yağların beslenmedeki önemi ve metabolizması, |
5 | Yağların Bozulma reaksiyonları ve nedenleri |
6 | Bitkisel Yağlar ile Türk Gıda Kodeksi Tebliğleri |
7 | Yağlı Tohumlardan Yağ Çıkarılması (Hazırlık İşlemleri; Presyon, Ekstraksiyon) |
8 | Yağların Rafinasyonu (Zamksı Maddelerin Uzaklaştırılması; Asitlik Giderme) |
9 | VİZE |
10 | Yağların Rafinasyonu (Ağartma; Koku Alma) İlgili Kaynaklar |
11 | Vinterizasyon ve Yağların Hidrojenasyonu |
12 | Zeytinyağ Üretim Teknolojisi |
13 | Ayçiçekyağı Üretim Teknolojisi |
14 | Margarin Üretim Teknolojisi |