1 | Teorik:Açılış- Genel mikrobiyoloji terminolojisine giriş, mikrobiyolojinin tarihçesi, Mikroorganizmaların sınıflandırılması.
Laboratuvar: Laboratuvar Tanıtımı |
2 | Teorik: Bakteriyolojiye Giriş, Makroskopik Morfoloji, Mikroskopik Morfoloji.
Laboratuvar:Mikrobiyoloji laboratuvarında uyulması gereken kurallar |
3 | Teorik: Mikroorganizmalarda metabolik faaliyetler.
Laboratuvar:Mikrobiyolojide kullanılan laboratuvar cihazları, cam malzemeler, cam malzemelerin yıkanması ve sterilizasyonu |
4 | Teorik: Bakteri genetiği.
Laboratuvar:Mikroskoplar ve Mikroskopi |
5 | Teorik:Viruslar, viroid ve prionlar, mikrobiyolojik açıdan gıdalarda önemi.
Laboratuvar: Numune alma, dilusyon hazırlama, ekim yöntemleri |
6 | Sterilizasyon, Dezenfeksiyon, Hijyen ve Sanitasyon
Laboratuvar: Basit Boyama |
7 | Besiyerleri
Laboratuvar: Gram boyama |
8 | Ara sınav |
9 | Teorik:Funguslar sınıflandırılması, mikrobiyolojik açıdan gıdalarda önemi.
Laboratuvar: Ekim ve Ekim Yöntemleri-Yayma plak yöntemi |
10 | Teorik:Genel Parazitoloji.
Laboratuvar:Ekim sonuçlarıın değerlendirilmesi ve rapor hazırlama |
11 | Teorik:Temel epidomiyoloji.
Laboratuvar:Ekim ve Ekim Yöntemleri-Dökme Plak yöntemi |
12 | Teorik:Temel immunoloji.
Laboratuvar: Ekim sonuçlarının değerlendirilmesi ve rapor hazırlama |
13 | Teorik: Mikroorganizmalar arası etkileşimler.
Laboratuvar:Laboratuvar sınavı |
14 | Teorik: Mikroorganizma identifikasyon metodları, serolojik testler
Laboratuvar:Laboratuvar sınavı |