1 | Kalite kontrol ve kalite güvence kavramları ve araçları |
2 | Gıda Kalite kontrol sisteminin önemi ve gerekliliği, kalite maliyetleri |
3 | Gıda Mevzuatı (Tarihçesi, Ulusal ve uluslar arası mevzuat) |
4 | Türk Gıda Kodeksi Tebliğleri ve diğer yasal uygulamalar |
5 | Toplam Kalite Yönetimi, tarihçesi, ISO standartlarına Giriş |
6 | Sektörde uygulanan ISO standartlarının gereklilikleri |
7 | ISO 9001-22000-45001-14001-FSSC 22000 standartları |
8 | Gıdalarda renk, renk ölçümlerinde kullanılan sistemler |
9 | Ara Sınav |
10 | Viskozite ve kıvam, akış tipleri,viskozite ve kıvam ölçme yöntemleri |
11 | Kalite kontrolde şekil ve boyut terimleri ve ölçümleri, gıdaların kinestetik özellikleri |
12 | Lezzet, tat ve koku, Algılanmaları sınıflandırılmaları, Lezzetin objektif değerlendirilmesi, gıdaların duyusal değerlendirilmeleri, Temel gereksinimler, sonucu etkileyen faktörler |
13 | Kalite kusurları , sınıflandırılması ve kusurların ölçülmesi |
14 | Gıdalardan örnekleme, tipleri, genel esasları, analiz yöntemleri |