Ders Planı /

Ders Bilgileri

Dersin Kredisi
Dersin AKTS Kredisi
Dersin Öğretim Dili İngilizce
Dersin Düzeyi Lisans , TYYÇ: 6. Düzey , EQF-LLL: 6. Düzey , QF-EHEA: 1. Düzey
Dersin Türü
Dersin Veriliş Şekli Yüz-Yüze Eğitim
Ders zorunlu veya opsiyonel iş deneyimi gerektiriyor mu ?
Dersin Koordinatörü Uzman TÜLAY BİLLOR
Dersi Veren(ler)
Dersin Yardımcıları

Amaç ve İçerik

Dersin Amacı Bu dersin amacı öğrencilerin dört yıllık lisans eğitimlerin boyunca edindikleri meslek bilgilerini çeşitli özel öğretim yöntemleriyle uygulamaya dönüştürme, bilgilerini aktarma imkanı sağlamaktır.
Dersin İçeriği Alana özgü öğretim yöntem ve teknikleriyle ilgili gözlemler yapma; alana özgü özel öğretim yöntem ve tekniklerinin kullanıldığı bireysel ve grupla mikro-öğretim uygulamaları yapma; alana özgü etkinlik ve materyal geliştirme; öğretim ortamlarını hazırlama, sınıfı yönetme, ölçme, değerlendirme ve yansıtma yapma.

Haftalık Ders Konuları

1Uygulama okulları ile iletişim sağlama , öğretmen adaylarını uygulama düzeni ve planı hakkında bilgilendirme .
2Uygulama okulu yönetimi ve uygulama öğretmenleri ile iletişim kurma. Öğretmen adaylarının derslerinin planlanması.
3Öğretmen Adaylarının uygulama öğretmenleriyle ders hazırlığı, planlama, yöntem seçme ve değerlendirme gibi konularda bilgi alışverişinde bulunması. İzlenen derslerin sonunda dersin kritiğinin yapılması, gerekli notların alınması ve rapor haline getirilmesi.
4Öğretmen Adaylarının sınıfta verilecek örnek ders konularını, gerekli kaynak araştırmasını ve diğer tüm hazırlıkları uygulama öğretmeni ile kararlaştırması.
5Öğretmen Adaylarının sınıfta verilecek örnek ders konularını, gerekli kaynak araştırmasını ve diğer tüm hazırlıkları uygulama öğretmeni ile kararlaştırması.
6Öğretmen adayları tarafından izlenen dersin sonunda diğer uygulama öğrencileri ve uygulama öğretmeniyle dersin kritiğinin yapılması , gerekli notların alınması ve rapor haline getirilmesi.
7Öğretmen adaylarının uygulama öğretim görevlisi ve öğretmeninin sorumluluğu altında daha önceden belirlenen derslerini hazırlayıp vermesi.
8Öğretmen Adaylarının etkinliklere aynen devam etmesi ve bu programda yer alan diğer çalışmalarını da sürdürmesi.
9Öğretmen Adaylarının etkinliklere aynen devam etmesi ve bu programda yer alan diğer çalışmalarını da sürdürmesi.
10Öğretmen Adaylarının etkinliklere aynen devam etmesi ve bu programda yer alan diğer çalışmalarını da sürdürmesi.
11Öğretmen Adaylarının etkinliklere aynen devam etmesi ve bu programda yer alan diğer çalışmalarını da sürdürmesi.
12Öğretmen adayları tarafından uyguladığı her dersin sonunda sorumlu uygulama öğretim üyesi , diğer uygulama öğrencileri ve uygulama öğretmeniyle dersin kritiğinin yapılması, gerekli notların alınıp ve rapor haline getirilmesi .
13Uygulama okulu müdürlüğünce tüm aday ve ilgili öğretmenlerin katılımıyla düzenlenen toplantıya katılıp, uygulama çalışmalarının genel değerlendirmesinin yapılması.
14Öğretmen adaylarının Öğretmenlik uygulaması ile ilgili dosyasını danışman öğretim elemanına teslim etmesi.

Kaynaklar

1- IAU Öğretmenlik Uygulaması klavuzu.

2- UZEM (Uzaktan Eğitim Merkezi) Online dersler, uzaktan eğitimle ilgili sorularınız ve yaşadığınız problemlerin çözümü için aşağıdaki linkte yer alan İstanbul Aydın Üniversitesi Uzaktan Öğretim Uygulama ve Araştırma Merkezi ile ilgili sayfayı inceleyiniz.

https://www.aydin.edu.tr/tr-tr/arastirma/arastirmamerkezleri/ue/Pages/default.aspx



3- Kütüphane İstanbul Aydın Üniversitesi Bilgi Merkezi (Kütüphane) ile ilgili tüm bilgilere ve kaynaklara aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz.

https://www.aydin.edu.tr/tr-tr/iau-hakkinda/yonetim/genelsekreterlik/kutuphane/Pages/default.aspx



4- Bilgi İşlem İstanbul Aydın Üniversitesi Bilgi İşlem Daire Başkanlığı: https://www.aydin.edu.tr/tr-tr/iau-hakkinda/yonetim/genelsekreterlik/bilgiislem/Pages/default.aspx/



5- UBIS DUYURULAR Derste başarılı olabilme, zaman yönetimi, nitelikli ödev hazırlama, öğrenme motivasyonu gibi konularda İAÜ’de gerçekleştirilen seminer, eğitimler ve ilgili tüm duyurular için lütfen “UBIS DUYURULAR” bölümünü sürekli takip ediniz.