Ders Planı /

Ders Bilgileri

Dersin Kredisi
Dersin AKTS Kredisi
Dersin Öğretim Dili Türkçe
Dersin Düzeyi Önlisans , TYYÇ: 5. Düzey , EQF-LLL: 5. Düzey , QF-EHEA:Kısa Düzey
Dersin Türü
Dersin Veriliş Şekli Yüz-Yüze Eğitim
Ders zorunlu veya opsiyonel iş deneyimi gerektiriyor mu ?
Dersin Koordinatörü Dr. Öğr. Üyesi AYLA ÜNVER ALÇAY
Dersi Veren(ler)
Dersin Yardımcıları

Amaç ve İçerik

Dersin Amacı Gıda işletmeleri ile ilgili teknik yasal düzenlemeleri aktarmak.
Dersin İçeriği Gıda mevzuatının tanımı ve kapsamı, yasal düzenlemeler, kanun-tüzük ve yönetmelikler, diğer yasal düzenlemeler, yetkili kurum ve kuruluşlar, ürün tebliğleri, ürün standartları

Haftalık Ders Konuları

1Giriş
2Gıda mevzuatının tanımı
3Yasal düzenlemeler
4Gıda ile ilgili kanunlar
5Gıda ile ilgili tüzükler
6Gıda ile ilgili yönetmelikler
7Türk Gıda Kodeksi
8ARA SINAV
9Gıda maddeleri ile ilgili ürün tebliğleri-1
10Ürünlerle ilgili TSE standartları-1
11Analizlerle ilgili TSE standartları-2
12Sistemlerle ilgili standartlar-1
13Sistemlerle ilgili standartlar-2
14GENEL TEKRAR

Kaynaklar

1- 1- Türk Gıda Mevzuatı ders notları(Prof.Dr. Harun AKSU)

2- Türk Gıda Mevzuatı(Ömer Faruk Sağlam)