Ders Planı / GIDA KİMYASI

Ders Bilgileri

Dersin Kredisi 3.0
Dersin AKTS Kredisi 4.0
Dersin Öğretim Dili Türkçe
Dersin Düzeyi Önlisans , TYYÇ: 5. Düzey , EQF-LLL: 5. Düzey , QF-EHEA:Kısa Düzey
Dersin Türü Zorunlu
Dersin Veriliş Şekli Yüz-Yüze Eğitim
Ders zorunlu veya opsiyonel iş deneyimi gerektiriyor mu ? Z
Dersin Koordinatörü Prof. Dr. CANDAN VARLIK
Dersi Veren(ler) Dr. Öğr. Üyesi CANSU AKGÜL
Dersin Yardımcıları

Amaç ve İçerik

Dersin Amacı Gıdaların kimyasal özellikleri ve kimyasal değişimlerini anlatmak
Dersin İçeriği Gıdalardaki besin öğeleri ve reaksiyonlarının anlatımı

Haftalık Ders Konuları

1Dersin genel tanıtımı
2Gıda kimyasına genel giriş ve tanımlar
3Gıdaların bileşimi ve besin değerleri
4Gıdalarda kalori hesaplaması ve beslenmedeki yeri
5Karbonhidratlar I
6Karbonhidratlar II
7Karbonhidratlar III
8Lipidler I
9Arasınav
10Lipidler II
11Lipidler III
12Proteinler I
13Proteinler II
14Vitaminler, enzimler, su, mineral maddeler genel bilgi

Kaynaklar

1-Ders notları(Prof.Dr. Candan Varlık)
2-Besin Kimyası(Keskin, H., 1987)
3- Gıda Kimyası(Mehmet Demirci, 2003)