Ders Planı / SU ÜRÜNLERİ TEKNOLOJİSİ

Ders Bilgileri

Dersin Kredisi 2.0
Dersin AKTS Kredisi 2.0
Dersin Öğretim Dili Türkçe
Dersin Düzeyi Önlisans , TYYÇ: 5. Düzey , EQF-LLL: 5. Düzey , QF-EHEA:Kısa Düzey
Dersin Türü Zorunlu
Dersin Veriliş Şekli Yüz-Yüze Eğitim
Ders zorunlu veya opsiyonel iş deneyimi gerektiriyor mu ? Z
Dersin Koordinatörü Dr. Öğr. Üyesi AYLA ÜNVER ALÇAY
Dersi Veren(ler) Prof. Dr. CANDAN VARLIK
Dersin Yardımcıları

Amaç ve İçerik

Dersin Amacı Su ürünlerinin besin değerleri, su ürünleri teknolojisi ve su ürünlerinde fiziksel, kimyasal ve mikrobiyolojik değişimleri ve analizlerini anlatmak.
Dersin İçeriği Su ürünlerinde besin değerleri, kurutma, tuzlama, füme, konserve teknolojisi , marinasyon teknolojisi, soğutma ve dondurmanın bu teknolojileri anlatılmaktadır.

Haftalık Ders Konuları

1Su ürünlerinde besin değeri ve bileşimi-1
2Su ürünlerinde besin değeri ve bileşimi-2
3Su ürünlerinde kurutma teknolojisi
4Çiroz ve diğer kurutulmuş ürünler yapım teknolojisi
5Su ürünlerinde tuzlama teknolojisi
6Lakerda ve tuzlu balık üretim teknolojisi
7Su ürünlerinde dumanlama teknolojisi
8Füme mersin, füme somon ve füme alabalık yapımı
9Arasınav
10Su ürünlerinde konserve teknolojisi
11Su ürünlerinde marinasyon teknolojisi
12Su ürünlerinde soğutma teknolojisi
13Su ürünlerinde dondurma teknolojisi
14Su ürünlerinde kalite kontrol ve catering teknolojisi

Kaynaklar

1-Su ürünleri ders notları(Prof. Dr. Candan Varlık)
2-Su ürünleri işleme teknolojisi(Öğr. Gör. Hayri Yavuz, Dr. Mustafa Ünlüsayın)