1 | Beslenmeye Giriş |
2 | Karbonhidratlar : Yapısı, sınıflandırması, Günlük alım miktarı, Önemi |
3 | Proteinler : Yapısı, sınıflandırması, Günlük alım miktarı, Önemi |
4 | Yağlar: Fonksiyonu, Yağca zengin gıdalar, Esansiyle Yağlar, Alternatif Yağlar, Sindirimi emilimi ve taşınması, Metabolizması, Protein Karbonhidrat ve Yağın birlikte metabolize edilmesi, Günlük alım miktarı ve önemi |
5 | Suda eriyen vitaminler :Yapısı, Fonksiyonları, Değerlendirilmesi, Eksikliği ve Gereksinimi, vitamince zengin gıdaların seçimi |
6 | Yağda eriyen vitaminler :Yapısı, Fonksiyonları, Değerlendirilmesi, Eksikliği ve Gereksinimi, vitamince zengin gıdaların seçimi |
7 | Mineral Maddeler: Yapısı, Fonksiyonları, Değerlendirilmesi, Eksikliği ve Gereksinimi, Mineralce zengin gıdaların seçimi |
8 | Ara Sınav |
9 | Gıdalarda su ve önemi |
10 | Beslenme ve sağlık ilişkisi |
11 | Yeterli ve Dengeli beslenme - Beslenme Piramidi |
12 | Beden Kitle İndeksi ve Günlük kalori ihtiyacı hesaplama |
13 | Bebek ve çocuklarda beslenme |
14 | Sporcularda beslenme |