Ders Planı / GIDA KODEKSİ VE STANDARTLARI

Ders Bilgileri

Dersin Kredisi 1.0
Dersin AKTS Kredisi 2.0
Dersin Öğretim Dili Türkçe
Dersin Düzeyi Önlisans , TYYÇ: 5. Düzey , EQF-LLL: 5. Düzey , QF-EHEA:Kısa Düzey
Dersin Türü Zorunlu
Dersin Veriliş Şekli Yüz-Yüze Eğitim
Ders zorunlu veya opsiyonel iş deneyimi gerektiriyor mu ? Z
Dersin Koordinatörü Dr. Öğr. Üyesi AYLA ÜNVER ALÇAY
Dersi Veren(ler) Öğr. Gör. NURAY CAN
Dersin Yardımcıları

Amaç ve İçerik

Dersin Amacı Gıda işletmeleri ile ilgili teknik yasal düzenlemeleri aktarmak.
Dersin İçeriği Gıda mevzuatının tanımı ve kapsamı, yasal düzenlemeler, kanun-tüzük ve yönetmelikler, diğer yasal düzenlemeler, yetkili kurum ve kuruluşlar, ürün tebliğleri, ürün standartları

Haftalık Ders Konuları

1Giriş
2Gıda mevzuatının tanımı
3Yasal düzenlemeler
4Gıda ile ilgili kanunlar
5Gıda ile ilgili tüzükler
6Gıda ile ilgili yönetmelikler
7Türk Gıda Kodeksi
8Gıda maddeleri ile ilgili ürün tebliğleri-1
9Arasınav
10Gıda maddeleri ile ilgili ürün tebliğleri-2
11Ürünlerle ilgili TSE standartları-1
12Analizlerle ilgili TSE standartları-2
13Sistemlerle ilgili standartlar-1
14Sistemlerle ilgili standartlar-2

Kaynaklar

1- Türk Gıda Mevzuatı ders notları(Prof.Dr. Harun AKSU)
2- Türk Gıda Mevzuatı(Ömer Faruk Sağlam)