Ders Planı /

Ders Bilgileri

Dersin Kredisi
Dersin AKTS Kredisi
Dersin Öğretim Dili Türkçe
Dersin Düzeyi Önlisans , TYYÇ: 5. Düzey , EQF-LLL: 5. Düzey , QF-EHEA:Kısa Düzey
Dersin Türü
Dersin Veriliş Şekli Yüz-Yüze Eğitim
Ders zorunlu veya opsiyonel iş deneyimi gerektiriyor mu ?
Dersin Koordinatörü Prof. Dr. CANDAN VARLIK
Dersi Veren(ler)
Dersin Yardımcıları

Amaç ve İçerik

Dersin Amacı Uluslararası mutfakların yemek pişirme tekniklerini ve yemek türlerini öğrenmek
Dersin İçeriği Her hafta farklı ülkelere ait mutfakların yemekleri öğrencilerle birlikte hazırlanmaktadır.

Haftalık Ders Konuları

1İspanyol mutfağı
2Asya mutfakları
3Avrupa mutfakları
4İngiliz ve Balkan mutfağı
5İskandinav ve Rus mutfağı
6Orta ve kuzey Amerika mutfağı
7Orta ve kuzey Amerika mutfağı
8Vize
9Meksika mutfağı
10Meksika mutfağı
11Güney Amerika ülkeleri mutfağı
12Güney Amerika ülkeleri mutfağı
13Ortadoğu mutfağı
14Afrika mutfağı

Kaynaklar

1-Dünya mutfağı Sarah Ainley
2- Dünya Mutfak Kültürleri Nilüfer Şahin Perçin
3- Dünya mutfakları atlası Gilles Fumey