Ders Planı / SOĞUK MUTFAK

Ders Bilgileri

Dersin Kredisi 3.0
Dersin AKTS Kredisi 5.0
Dersin Öğretim Dili Türkçe
Dersin Düzeyi Önlisans , TYYÇ: 5. Düzey , EQF-LLL: 5. Düzey , QF-EHEA:Kısa Düzey
Dersin Türü Zorunlu
Dersin Veriliş Şekli Yüz-Yüze Eğitim
Ders zorunlu veya opsiyonel iş deneyimi gerektiriyor mu ? Z
Dersin Koordinatörü
Dersi Veren(ler)
Dersin Yardımcıları

Amaç ve İçerik

Dersin Amacı Öğrencilere soğuk olarak servis edilen yiyecekleri hazırlama ve sunma becerisi kazandırmaktır
Dersin İçeriği Soğuk olarak servis edilen yiyeceklerin (ordövrler, kanapeler, salatalar, soğuk soslar, zeytinyağlılar, şarküteri ürünleri, peynir tabağı, mezeler vb) hazırlanması, süslenmesi ve sunumu

Haftalık Ders Konuları

1SOĞUK MUTFAĞIN ÖZELLİKLERİ VE TEMEL PRENSİPLERİ
2SOĞUK MUTFAKTA KULLANILAN MALZEMELER
3SOĞUK MUTFAKTA KULLANILAN ALET VE GEREÇLER
4ZEYTİNYAĞLI HAZIRLAMA VE SUNUM
5MEZE HAZIRLAMA VE SUNUM
6SALATALAR HAZIRLAMA VE SUNUM
7ORDOVR TABAĞI , SOĞUK SANDVİÇLER HAZIRLAMA VE SUNUM
8SOĞUK SOSLAR HAZIRLAMA VE SUNUM
9ARA SINAV
10SOĞUK ETLER HAZIRLAMA VE SUNUM
11PATE VE TERİNLER
12ŞARKÜTERİ ÜRÜNLERİN HAZIRLAMA VE SUNUM
13KANEPE HAZIRLAMA VE SUNUM
14SOĞUK BÜFE SÜSLEME SANATI

Kaynaklar

Soslar, Salatalar, Çorbalar Cilt:1. Ekrem Muhittin Yeğen.İnkılap Kitabevi

Salatalar. Anne Willan.Remzi Kitabevi

Meze. Rena Salaman. Ryland, Peters & Small Ltd

Meze. Gülhan Kaya. Hayykitap