Ders Planı /

Ders Bilgileri

Dersin Kredisi
Dersin AKTS Kredisi
Dersin Öğretim Dili Türkçe
Dersin Düzeyi Önlisans , TYYÇ: 5. Düzey , EQF-LLL: 5. Düzey , QF-EHEA:Kısa Düzey
Dersin Türü
Dersin Veriliş Şekli Yüz-Yüze Eğitim
Ders zorunlu veya opsiyonel iş deneyimi gerektiriyor mu ?
Dersin Koordinatörü Prof. Dr. CANDAN VARLIK
Dersi Veren(ler)
Dersin Yardımcıları

Amaç ve İçerik

Dersin Amacı İşletmelerin menü tanıtımını yaparak, menünün mutfaklarda ki yeri ve önemi hakkında detaylı bilgilendirme yapılmakta
Dersin İçeriği Menü tanıtımı, menü içerik ve hazırlığı, tasarımı ve son olarak da menünün tutundurulması için hangi basamaklar yer aldığı tartışılmakta.

Haftalık Ders Konuları

1Menü nedir menünün işletmeler için önemi nedir
2Menü tarihi ve gelişimi
3Menü tarihi ve gelişimi
4Menü türleri
5Menü türleri
6Menü tasarımı
7İşletme türlerine göre menü hazırlama
8Vize
9Menü de maliyet ve fiyatlandırma şekilleri
10Menü de maliyet ve fiyatlandırma şekilleri
11Menü mühendisliği kavramı
12Menü matriksi kavramı ve çeşitleri
13Menüde maliyet kontrolü nasıl planlanır
14Menüde maliyet kontrolü nasıl planlanır

Kaynaklar

1-Menü planlama ve yönetimi Dr. Hüseyin Altınel
2-Beslenme ilkeleri ve menü planlaması Ayşe Baysal, Nazife Küçükaslan
3-Menü ve Yönetim Prof.Dr. Bahattin Rızaoğlu, Prof.Dr.Murat Hançer