Ders Planı / PASTACILIK VE ÇİKOLATA

Ders Bilgileri

Dersin Kredisi 3.0
Dersin AKTS Kredisi 5.0
Dersin Öğretim Dili Türkçe
Dersin Düzeyi Önlisans , TYYÇ: 5. Düzey , EQF-LLL: 5. Düzey , QF-EHEA:Kısa Düzey
Dersin Türü Bölümde Seçmeli
Dersin Veriliş Şekli Yüz-Yüze Eğitim
Ders zorunlu veya opsiyonel iş deneyimi gerektiriyor mu ? S
Dersin Koordinatörü Prof. Dr. CANDAN VARLIK
Dersi Veren(ler)
Dersin Yardımcıları

Amaç ve İçerik

Dersin Amacı Öğrencilere pasta hazırlama ve sunumu hakkında bilgi ve beceri kazandırmaktır
Dersin İçeriği Pasta çeşitleri, pasta hamurları, kekleri ve dolguların hazırlanması; pastacılıkta kullanılan krema, şurup ve benzer sosların hazırlanması; pastacılık stil ve teknikleri; pasta süsleme ve dekorasyonu; çikolata, çikolata tatlıları, çikolata dekorları

Haftalık Ders Konuları

1GİRİŞ
2GELENEKSEL PASTALAR & YAŞ PASTA
3MODERN PASTALAR
4KATLI PASTA TEKNİKLERİ
5MİLFÖYDEN YAPILAN PASTALAR
6ÇİKOLATA ERİTME VE TEMPERLEME
7CUP CAKE
8ÖDEV
9ARA SINAV
10ÇİKOLATALI TATLILAR
11MACARON
12CRAQUELIN KAPLAMALI PATE CHOUX HAMURLARI
13TUZLU TARTLAR
14TATLI TARTLAR

Kaynaklar

Butik Pastacılık. Peggy Porschen.Remzi Kitabevi

Tatlılar,Pasta ve Kurabiyeler. Nil Peri Gökçe. Sis Yayınları

Çikolatalı Tatlılar ve Pastalar. Anne Willan. Remzi Kitabevi
Altın Kitap Pastalar. Piraye Erdoğan. Alfa Yayıncılık