Ders Planı / SERVİS VE SUNUM TEKNİKLERİ

Ders Bilgileri

Dersin Kredisi 3.0
Dersin AKTS Kredisi 6.0
Dersin Öğretim Dili Türkçe
Dersin Düzeyi Önlisans , TYYÇ: 5. Düzey , EQF-LLL: 5. Düzey , QF-EHEA:Kısa Düzey
Dersin Türü Zorunlu
Dersin Veriliş Şekli Yüz-Yüze Eğitim
Ders zorunlu veya opsiyonel iş deneyimi gerektiriyor mu ? Z
Dersin Koordinatörü Prof. Dr. CANDAN VARLIK
Dersi Veren(ler)
Dersin Yardımcıları

Amaç ve İçerik

Dersin Amacı Öğrencilere servis ve sunumu önemini, servis kurallarını ve tekniklerini benimsetmek; el becerisini geliştirip deneyim sahibi olmasını sağlamaktır
Dersin İçeriği Yemek servis sistemleri; masa yerleşim ve hazırlama teknikleri; masa düzeni ve takımları, peçete sunumları; sıcak ve soğuk yemeklerin servisi, dekoratif yemek sunumları; içki servisi, içecek servisi, kahve servisi; davranış kuralları; kişisel hijyen ve görünüş, üniforma

Haftalık Ders Konuları

1TEMEL SERVİS BİLGİLERİ, SERVİS ÖNCESİ YAPILAN HAZIRLIKLAR, SERVİSİN BASAMAKLARI
2YEMEK SERVİS SİSTEMLERİ VE ÇEŞİTLERİ
3SERVİS VE SUNUM İÇİN KULLANILAN TEKNİK MALZEMELER VE KULLANIMI
4MASA YERLEŞİM VE HAZIRLAMA TEKNİKLERİ
5SICAK VE SOĞUK YEMEKLERİN SERVİSİ
6SICAK VE SOĞUK YEMEKLERİN SERVİSİ
7SICAK VE SOĞUK YEMEKLERİN SERVİSİ
8YEMEK SÜSLEME SANATI VE DEKORATİF YEMEK SUNUMLARI
9ARA SINAV
10ALKOLLÜ VE ALKOLSÜZ İÇECEKLERİN İÇECEKLERİN SERVİS VE SUNUMU
11SICAK İÇECEKLERİN SUNUMU
12PASTANE ÜRÜNLERİNİN SUNUMU
13DAVRANIŞ KURALLARI; KİŞİSEL HİJYEN
14SERVİS MALZEME VE EKİPMANLARININ HİJYENİ

Kaynaklar

Konaklama ve Yiyecek - İçecek işletmelerinde Servis Tekniği ve Uygulamaları. Alptekin Sökmen. Detay Yayıncılık
Pratik Mutfak Rehberi - Lezzet Saati. Bülent Özükan. Boyut Yayın Grubu