Ders Planı / MUTFAK UYGULAMALARI-II

Ders Bilgileri

Dersin Kredisi 4.0
Dersin AKTS Kredisi 8.0
Dersin Öğretim Dili Türkçe
Dersin Düzeyi Önlisans , TYYÇ: 5. Düzey , EQF-LLL: 5. Düzey , QF-EHEA:Kısa Düzey
Dersin Türü Zorunlu
Dersin Veriliş Şekli Yüz-Yüze Eğitim
Ders zorunlu veya opsiyonel iş deneyimi gerektiriyor mu ? Z
Dersin Koordinatörü
Dersi Veren(ler)
Dersin Yardımcıları

Amaç ve İçerik

Dersin Amacı Öğrencilere temel mutfak teknikleri ve ürünleri ile ilgili bilgi verip, yemeklerin hazırlama, pişirme ve servis yöntemlerinin yeterliklerinin kazandırılmasıdır.
Dersin İçeriği Kahvaltı, soslar, çorbalar, dolgulu ve dolgusuz makarnalar, deniz ürünleri, et yemekleri, sebze garnitürleri, ara sıcaklar ve baklagil yemeklerinin hazırlanması ve servis edilmesi.

Haftalık Ders Konuları

1KAHVALTI & BRUNCH
2YUMURTALAR
3ÇORBALAR
4ÇORBALAR
5PİLAVLAR
6MAKARNALAR DOLGUSUZ
7MAKARNALAR DOLGULU
8DENİZ ÜRÜNLERİ
9ARA SINAV
10ET YEMEKLERİ
11SEBZE GARNİTÜRLERİ
12PATATES GARNİTÜRLERİ
13BAKLAGİLLER
14BAKLAGİLLER

Kaynaklar

Yemek Kitabı Cilt 1. Cemaliye Tüter. İnkılap Kitabevi

Açıklamalı Yemek Kitabı Cilt 2. Cemaliye Tüter. İnkılap Kitabevi

Açıklamalı Yemek Kitabı Cilt 3. Cemaliye Tüter. İnkılap Kitabevi

Altın Kitap Serisi Yemek Kitabı. Kolektif. Alfa Yayıncılık

Pratik Mutfak Rehberi - Lezzet Saati. Bülent Özükan. Boyut Yayın Grubu
Salatalar. Anne Willan. Remzi Kitabevi