Afet Bilinci ve Mühendislik Semineri


İstanbul Aydın Üniversitesi Afet Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Mehmet Fatih Altan ve Proje Koordinasyon Uzmanı Serhat Yılmaz Florya Doğa Koleji Lisesi öğrencilerine inşaat mühendisliği ve afet bilinci üzerine gerçekleştirdikleri seminer öğrenciler tarafından ilgiyle takip edildi. 

Prof. Dr. Mehmet Fatih Altan depreme dayanıklı yapılaşmaya yönelik çok eski tarihlerden beri uygulanan örnekler üzerinden inşaat mühendisliğinin önemi ve dünyada Türk İnşaat Mühendislerinin yeri üzerine yaptığı söyleşide inşaat mühendisi olmak isteyen lise öğrencilerine yapmaları gerekenler konusunda bilgiler verdi. 

Proje Koordinasyon Uzmanı Serhat Yılmaz ise lise öğrencilerine İstanbul’un ve Türkiye’nin afete dönüşebilecek doğa ve insan kaynaklı tehlikeleri üzerine bilgilendirme yaptı. Bireysel, kurumsal ve toplumsal olarak bu tehlikelerin afete dönüşmesini engellemek için neler yapılması gerektiği, geleceğin yetişkinleri olan lise öğrencilerinin ne tür sorumluluklarının bulunduğunu aktardı. 

Seminer sonrasında lise öğrencilerinin yaptıkları köprü maketlerinin olduğu sergi gezildi ve maketleri yapan öğrencilerden maketleri hakkında bilgiler alındı. ​

Muhendislik afet seminer.jpg

güncelleme: 26.6.2019 11:47