AFAM ve İZMİR AFAD'dan Ortak Afet Eğitimi

İstanbul Aydın Üniversitesi Afet Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi (AFAM) İzmir Valiliği Afet ve Acil Durum Müdürlüğü ile ortak çalışmalar ile 21 Ocak 2013 tarihinde İzmir AFAD'dan Merkezimizi ziyarete gelen eğitmenlere, Küçükçekmece Belediye ile düzenlediğimiz "Anaokullarında Temel Afet Eğitimi" verildi.

Eğitim, İAÜ Florya Kampüsü'nde yapıldı. Üniversite'ye ilk kez gelen minik anaokulu öğrencileri hem eğlendi hem öğrendi. Eğitimde, miniklerle deneyler yapıldı, yer kürenin yapısı incelendi. Deprem başta olmak üzere afetler maketlerle interaktif olarak anlatıldı, afetlere karşı almamız gereken önlemlerin neler olduğu uygulamalı olarak gösterildi. Eğitim küçük bir tatbikatla ile sonlandı.

Ayrıca Küçükçekmece Belediye Başkanı Sayın Aziz Yeniay'ın katılımlarıyla hazırladığımız Bilim ve Sanat Boyama kitabı "Su Altı Maceraları" kitabımız öğrencilere hediye edildi. İzmir AFAD eğitmenlerine katılım sertifikalarını minik afet uzmanlarımız taktim etti.

İzmir AFAD ile yapılacak protokol çalışmasının ön toplantısı olan bu eğitim çalışması hem eğitmenler hem de minik öğrencilerimiz tarafından büyük ilgi gördü.

İzmir AFAD yetkililerin ziyareti ardından, 25 Şubat 2013 tarihinde İzmir Valiliği Afet ve Acil Durum Müdürlüğünü ziyaret eden AFAM yetkilileri, İzmir AFAD'ın düzenlediği anaokulu afet eğitimine katıldı. Eğitim sonrasında İl Afet ve Acil Durum Müdürü Sayın Faruk Üner ile yapılacak ortak çalışmalar hakkında toplantı düzenlendi.

Her iki kurumda gönüllük esasıyla çalıştığı ve ortak çalışmalardan büyük memnuniyet duyacaklarını belirtirken, çalışmaları destekleyecek ve bir başlangıç olmasını sağlayacak işbirliği protokolünü imzaladı.

AFAM ve AFAD'dan Ortak Afet Eğitimi.jpg

güncelleme: 26.6.2019 11:46