Suda Boğulmalar ve Çeken (Rip) Akıntı Ulusal Çalıştayı Sinop Çalışması

29 – 30 Nisan 2019 tarihinde İstanbul'da ulusal düzeyde gerçekleştirilen Suda Boğulmalar ve Çeken (Rip) Akıntı Çalıştayı'nın bölgesel çalışmalarından ilkini 17 Haziran 2109 tarihinde Sinop'ta gerçekleştirdik.  

T.C. İçişleri Bakanlığı Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı, Yıldız Teknik Üniversitesi ve Bezmialem Vakıf Üniversitesi işbirliği ile gerçekleştirilen çalıştaya Karadeniz Bölgesi'nden İl Afet ve Acil Durum Müdürlükleri ile Sinop'tan çok sayıda yerel yönetim temsilcileri katıldı.

Tüm gün süren çalıştayda Prof. Dr. Şükrü Ersoy "Çeken Akıntı Nedir", Dr. Öğr. Üyesi Cihan Şahin "Çeken Akıntı Bölgelerinin Belirlenmesi", Doç. Dr. Mehmet Öztürk "Açık Kanallarda Akıntı Hidrodinamiğinin Boğulma Olaylarına Etkisi: İstanbul Boğazı ve Sulama Kanalları", AKUT Yönetim Kurulu Başkanı Recep Şalcı "AKUT ve Karadeniz'de Boğulma Vakaları", Sinop AFAD Müdürü Ümit Ünal "Sinop İlinde Çeken Akıntı İle İlgili Yapılan Çalışmalar" Emniyet Müdürü Alper Tuğbay "Suda Boğulmalar ve Çeken Akıntılarda Emniyet Genel Müdürlüğü'nün Çalışmaları", Dr. Öğr. Üyesi Mehmet Üyüklü "Suda Boğulmanın Patofizyolojisi", Doç. Dr. Bülent Şam "Boğulma Vakalarında Adli Yaklaşım", İBB İtfaiye Daire Başkanlığından Nurettin Ünal "Sualtı ve Su Üstü Arama Kurtarma Çalışmaları", Sahil Güvenlik Komutanlığından Albay Mehmet Tunçsu "Suda Boğulma ve Çeken Akıntılarda Sahil Güvenlik Komutanlığı'nın Faaliyetleri", Bartın AFAD Müdürü Nurhan Doğruöz "Bartın Cankurtaran Altyapısının Oluşturulması" başlıklarında sunum yaptılar.

Sinop Üniversitesi Ahmet Muhip Dranas Uygulama Otelinde gerçekleştirilen çalıştayın bildiri kitabı yerel çalışmaların ikincisi olan Hatay çalışması sonrasında yayınlanacaktır. 

sinop.jpg

güncelleme: 1.7.2020 18:02