AFAM, Afete Hazır Türkiye Çalıştayına Katıldı

T.C. Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (Başbakanlık AFAD) tarafından düzenlenen "Afete Hazır Türkiye Çalıştayı'na" İstanbul Aydın Üniversitesi, Afet Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi (AFAM) da katıldı.

Türkiye'nin Afet Eğitimi standartlarının belirlenmeye çalışıldığı "Afete Hazır Türkiye" temasıyla gerçekleştirilen çalıştay, Başbakan Yardımcımız Sayın Beşir Atalay'ın katılımıyla başlatılmıştır.  Türkiye genelinde afetlerle ilgili çalışan STK'lar, üniversiteler ve 81 il afet acil durum müdürlüklerinin katıldığı çalıştay sonucunda bir standart oluşturulan afete hazırlık eğitimleri için yaygınlaştırma stratejileri geliştirilmiştir.  AFAD'ın bu önemli çalışması kapsamında akreditasyon sürecinde de yer alan AFAM, "Afete Hazır Türkiye" için eğitim çalışmalarını sürdürmeye devam etmektedir.

AFAM, Afete Hazır Türkiye Çalıştayına Katıldı-2.JPG

güncelleme: 26.6.2019 11:46