Suda Boğulmalar ve Çeken (Rip) Akıntılar Çalıştayı

İstanbul Aydın Üniversitesi Afet Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi, Yıldız Teknik Üniversitesi Doğa Bilimleri Araştırma Merkezi ve Bezmiâlem Vakıf Üniversitesi Afet Yönetimi Anabilim Dalı Başkanlığı işbirliğinde ve TMMOB Jeoloji Mühendisleri Odası İstanbul Şubesi destekleri ile 20 Haziran 2018 tarihinde “Suda Boğulmalar ve Çeken (Rip) Akıntılar Çalıştayı”nı gerçekleştirdik. 

Ülkemiz için önemli bir toplumsal sorun olan boğulma vakalarının temelinde yüzme ve yüzülen yerdeki akıntılar hakkında bilgi eksikliği yer almaktadır. 20 Haziran 2018 tarihinde gerçekleştirdiğimiz çalıştay ile bu sorunun neden olduğu can kayıplarının nasıl engellenebileceği konunun uzmanlarınca tartışıldı ve çözüm önerileri geliştirildi. 

Yıldız Teknik Üniversitesi Davutpaşa Yerleşkesi Kongre Merkezinde 3 oturumda gerçekleştirdiğimiz çalıştayın birinci oturumunda akıntı hidrodinamiği, ikinci oturumunda boğulma vakaları ve olay yeri yönetimi son oturumunda ise boğulma vakalarında tıbbi yaklaşım konularında uzmanlarca sunumlar yapıldı. UMKE, AKUT, S.A.B.A.H. gibi müdahale ekipleri ve sivil toplum kuruluşlarının da stant açarak katkı sağladıkları çalıştayın üçüncü oturumundan sonra UMKE Ekiplerince bir boğulma vakasında nasıl müdahale edileceğinin ve ilkyardım uygulamalarının simülasyonu gerçekleştirildi.  ​

Çalıştay bildiriler kitabına buradan ulaşabilirsiniz.

15.jpg

güncelleme: 26.6.2019 11:47