Depreme Karşı Yapısal Güçlendirme Konferansı

Deprem özelinde afetlere hazırlıkta en önemli konulardan biri olan yapısal hazırlık İstanbul gibi yapı stokunun çok fazla olduğu kentlerde her zaman aşılması gereken en önemli problemlerden birisi olarak kabul edilmektedir. Bunun temelinde ise genellikle mühendislik hizmeti almamış, şehir planlama yaklaşımından yoksun yapılaşma kültürünün yaygın olması yer almaktadır.

Gerek şehir planlama disiplininden uzak gerekse mühendislik hizmeti almadığı için deprem dayanımı şüpheli olan yapıların yer aldığı yerleşim alanlarına yönelik gerçekleştirilecek en önemli çalışmalardan birisini ise kentsel dönüşüm çalışmaları oluşturmaktadır.  

İstanbul Aydın Üniversitesi Afet Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi olarak bu sorunların nasıl aşılabileceğini gerçekleştirdiğimiz bu konferans ile Üniversitemizin Mühendislik Fakültesi İnşaat Mühendisliği öğrencileri ile değerlendirdik.

13 Kasım 2019 tarihinde gerçekleştirdiğimiz konferansa Yüksek İnşaat Mühendisi Cevdet Şentürk ve AFAM Müdürü Prof. Dr. Mehmet Fatih Altan'ın konuşmacı olarak katıldılar ve hem mevzuata uygun güçlendirme yöntemleri hem de kentsel dönüşümde gözetilmesi gereken kriterler öğrencilerimize aktarıldı. 

guclendirmekonferansi.jpg

güncelleme: 1.7.2020 18:31