Modern Tasarım Kırsal Dönüşüm Online Konferansı

Topraklarının büyük bir bölümün deprem kuşağında yer aldığı ülkemizde özellikle İstanbul gibi nüfus ve ekonomik açıdan önemli şehirlerin deprem riski sürekli olarak kamuoyunun gündeminde tutulmaya çalışılmaktadır. Bu şehirlerde gerçekleşebilecek bir deprem nedeniyle kamuoyunun sürekli depreme karşı tetikte tutulması gerekmektedir de. Ancak ülkemizde sadece büyük şehirler değil ayrıca kırsal alanlardaki birçok küçük yerleşim yerleri de önemli bir deprem riski barındırmaktadır.

Bu nedenle İstanbul Aydın Üniversitesi Afet Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi (AFAM) olarak kırsal alanlarda yürütülecek depreme karşı hazırlık çalışmalarının ağırlık kazanmasına yönelik çalışmalar gerçekleştirmekteyiz. Bu çalışmalarımız kapsamında gerçekleştirdiğimiz çalışmalardan birisini de webinar serileri oluşturmaktadır.  

Bu webinar serilerinden ilki BG Dost İnşaat Genel Müdürü Ali Güldaş ve AFAM Müdürü Prof. Dr. Mehmet Fatih Altan'ın konuşmacı olarak katıldığı 17 Mayıs 2020 tarihinde Modern Tasarım Kırsal Dönüşüm başlığı altında gerçekleştirilmiştir. Webinarda ülkemizin bölgesel yapı özellikleri dikkate alınarak daha modern tasarımlarla depreme dayanıklı ve bulunduğu bölge ile uyumlu yapı tasarımlarının nasıl olabileceği değerlendirilmiştir.  

moderntasarim.jpg

güncelleme: 2.7.2020 14:51