Şanlıurfa Sınav Koleji Online Temel Afet Bilinci Eğitimi

İstanbul Aydın Üniversitesi (İAÜ) Afet Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi (AFAM) olarak 2016 – 2017 eğitim ve öğretim döneminde Kurumsal Sosyal Sorumluluk Projesi olarak başlattığımız Erken Yaşlarda Afet Bilincinin Oluşturulması Projesi kapsamında 2020 yılına kadar 15 bine yakın öğrencinin afetler konusunda bilgilendirilmesine katkı sağladık. 2020 Yılına kadar İstanbul'da bulunan okullarda proje ağırlıklı olarak yürütülmekteydi.

Ancak 2020 yılının Mart Ayından itibaren ülkemizde etkisini göstermeye başlayan Covid – 19 Pandemisi nedeniyle eğitimlerin uzaktan gerçekleştirilmesi gerekliliği ve bunun sonucunda uzaktan eğitimin yaygın olarak kabul görmesi Erken Yaşlarda Afet Bilincinin Oluşturulması Projesi için başka bir fırsat doğurmuş ve uzaktan eğitim modeli ile ülkemizin her ilinde bu eğitimleri gerçekleştirebilmemize olanak sağlamıştır.

AFAM olarak bu fırsatı doğru proje bağlamında doğru değerlendirerek daha fazla öğrencinin afetler konusunda bilgilenmesine hizmet edebilmek için projenin ilk uzaktan eğitimini Şanlıurfa Sınav Koleji Öğrencileri ile gerçekleştirdik. 8 Haziran 2020 tarihinde AFAM Koordinatörü Serhat Yılmaz'ın sunumu ile gerçekleştirilen eğitime doğrudan 60 kişi katıldı eğitim videosu ise daha sonra 200'ün üzerinde izlendi. 

urfaegitim.jpg

güncelleme: 3.7.2020 13:15