Kurumiçi Afete Hazırlık Eğitimleri

İstanbul gerek Kuzey Anadolu Fay Hattı'na olan yakınlığı gerek teknoloji kaynaklı afete dönüşebilecek diğer tehlikeler nedeniyle birçok afete dönüşebilecek tehlikeyi bünyesinde barındırmaktadır.

1999 Marmara Depremleri bu durumu bizlere acı bir deneyimle göstermiştir. Bilindiği gibi 17 Ağustos ve 12 Kasım 1999 tarihlerinde meydana gelen depremler ve bu depremlere bağlı oluşan ikincil tehlikeler İstanbul'un olası bir afette karşılaşabileceği zararların ekonomik ve sosyal boyutları hakkında yeterince bilgilendirici olmuştur.

Benzer kayıpların tekrar yaşanmaması için özellikle ülkemiz ekonomisine önemli etkileri olan İstanbul gibi büyük kentlerimizde faaliyetlerine devam eden her kuruluşun tüm personellerini afetlere yönelik hazırlık çalışmalarına teşvik etmelidir. Bu çalışmanın gerçekleştirilmesi ile kurumlar, çalışanların ve ailelerinin can güvenliğinin sağlanmasına katkı sağlayacağı gibi afetler sonrası oluşan iş sürekliliğindeki kesintilerin de önüne geçilebilecektir.

İstanbul Aydın Üniversitesi Afet Eğitimi Uygulama ve Araştırma Merkezi olarak bu bilinçle 21 – 25 Haziran 2016 tarihleri arasında üniversitemiz Florya Yerleşkesinde görevli personele yönelik 10 ayrı oturum ile afetlere karşı bireysel hazırlık eğitimlerini gerçekleştirdik. 

güncelleme: 26.6.2019 11:47