Depremler ve Tarihi Yapılar Semineri

Yeryüzünde tarıma ve dolayısıyla yerleşik yaşama geçilen ilk bölgelerden biri olan Türkiye topraklarında Hitit, Urartu, Aka, Lidya, Roma, Bizans, Selçuklu ve Osmanlı gibi birçok medeniyet sahne almıştır. Bu medeniyetler bizlere Aspendos Antik Tiyatrosu, Artemis Tapınağı, Mamure Kalesi, Ayasofya Müzesi, Selimiye Cami gibi tamamı ya da bir kısmı günümüze kadar gelebilen yüzlerce yapıyı miras bırakmışlarıdır. Büyük bir bölümü deprem riski altında bulunan ve birçok kez yıkıcı depremlerin etkisine maruz kalan ülkemiz topraklarında günümüze kadar gelen bu yapıların doğal olarak deprem dayanımları da ayrı bir araştırma olarak karşımıza çıkmaktadır.

Bu eserlerin mimarlık tarihi açısından değerlendirildiği rölöve projeleri hakkında geleceğin yapılarını inşa edecek mühendisleri bilgilendirmek, geçmiş ile gelecek arasındaki bağı güçlendirmek amacıyla İstanbul Aydın Üniversitesi Afet Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi olarak Tarihi Yapılar ve Deprem konulu seminer gerçekleştirdik.

25 Nisan 2016 tarihinde gerçekleştirdiğimiz seminerimize Ortadoğu Teknik Üniversitesi Öğretim Görevlisi Prof. Dr. Erhan Karaesmen konuşmacı olarak katılmıştır.   

EZ5B8798.JPG

EZ5B8815.JPG

güncelleme: 26.6.2019 11:47