1 | Genel beslenme prensipleri, kas ve egzersiz metabolizması için enerji kaynakları, fitness ve spor için sağlıklı beslenme, sporcularda beslenme kaynakları. |
2 | Temel besin öğeleri (karbonhidrat, protein ve yağ) |
3 | Sıvı dengesi ve gereksinimi, elektrolitler, ısı düzenlemesi |
4 | Yardımcı besin öğeleri, vitaminler (organik düzenleyiciler) ve mineraller (inorganik düzenleyiciler), temel mineraller ve eser mineraller |
5 | Besinsel destekler (ergojenik yardımcılar), spor için destek ürünlerin değerlendirilmesi |
6 | Yüksek performansta beslenme etkileri, emilim ve sindirim |
7 | Sıvı alımı ve enerjinin zamanlaması |
8 | Oksijenin yeterli dağılımı, besin kullanımı ve enerjinin kısıtlayıcıları |
9 | Besinsel ihtiyaçları etkileyen durumlar (seyahat, yüksek rakım, cinsiyet, yaş, vücut kompozisyonu ve ağırlık), uygun beslenme ve egzersiz ile ağırlık kazanımı ve kaybı |
10 | Enerji sistemlerine yönelik beslenme stratejileri (yüksek yoğunlukta patlayıcılık ve güç için anaerobik metabolizma, dayanıklılık için aerobik metabolizma) |
11 | Sporcularda yeme bozuklukları ile beslenme ve bağışıklık sistemi |
12 | Sporlara özel beslenme planları (güç ve hız sporları) |
13 | Sporlara özel beslenme planları (dayanıklılık sporları) |
14 | Sporlara özel beslenme planları (güç ve dayanıklılık gerektiren sporlar), beslenme ve fitness uygulamaları |