Ders Planı / BESİN DESTEKLERİ

Ders Bilgileri

Dersin Kredisi 3.0
Dersin AKTS Kredisi 3.0
Dersin Öğretim Dili Türkçe
Dersin Düzeyi Lisans , TYYÇ: 6. Düzey , EQF-LLL: 6. Düzey , QF-EHEA: 1. Düzey
Dersin Türü Bölümde Seçmeli
Dersin Veriliş Şekli Yüz-Yüze Eğitim
Ders zorunlu veya opsiyonel iş deneyimi gerektiriyor mu ? S
Dersin Koordinatörü
Dersi Veren(ler)
Dersin Yardımcıları

Amaç ve İçerik

Dersin Amacı Sağlıklı beslenmenin temel ilkeleri, enerji ve besin ögesi gereksinimleri ile eksiklik ve yetersizlik durumlarında beslenmenin desteklenmesi için beslenme destek ürünlerinin ve fonksiyonel besinlerin etkin, güvenli kullanımının öğrenilmesidir.
Dersin İçeriği Yeterli ve dengeli beslenmek için beslenmede esas olan besin ögeleri ve gereksinimler gibi konuları kapsar. Hastalık durumu ve farklı gruplarda besin desteklerinin önemini anlatmak.

Haftalık Ders Konuları

1Beslenmenin önemi ve sağlıklı yaşam biçimi
2Bitkisel besin desteklerinin değerlendirilmesi
3Besin desteklerinin tarihçesi
4Beslenme ve bağışıklık
5Depresyon ve beslenme
6Kanser ve beslenme
7Otizm ve Beslenme
8Sporcu beslenme ve besin destekleri
9Ara sınav
10Yaşlılıkta beslenme
11Omega-3
12Probiyotikler
13Öğrenci Sunumları
14Öğrenci Sunumları

Kaynaklar

1-Baysal A, Beslenme
2-Olson R, Present Knowledge in Nutrition