[1] Dokuzlu,C. 2000. Gıda Analizleri. Marmara kitabevi,Bursa
[2] TS 521 , ?Şaraplar?, 07.01.1976, Türk Standartları Enstitüsü,Necatibey Cad. No:112,06100 Bakanlıklar/ANKARA
[3] TS 1596 , ?Şeftali nektarı?, 20.03.2008, Türk Standartları Enstitüsü,Necatibey Cad. No:112,06100 Bakanlıklar/ANKARA.
[4] TS 382, ?Bezelye Konservesi?, 12.04.1991, Türk Standartları Enstitüsü,Necatibey Cad. No:112,06100 Bakanlıklar/ANKARA.
[5] TS 11914, ?Vişne nektarı?, 20.03.2008, Türk Standartları Enstitüsü,Necatibey Cad. No:112,06100 Bakanlıklar/ANKARA.
[6] TS 3631, ?Vişne suyu?, 21.04.2003, Türk Standartları Enstitüsü,Necatibey Cad. No:112,06100 Bakanlıklar/ANKARA
[7] TS 11915, ?Portakal nektarı?, 20.07.2006, Türk Standartları Enstitüsü,Necatibey Cad. No:112,06100 Bakanlıklar/ANKARA.
[8] TS 3684, ?Vişne suyu konsantresi?, 29.01.2003, Türk Standartları Enstitüsü,Necatibey Cad. No:112,06100 Bakanlıklar/ANKARA
[9] TS 4200, ?Lahana Turşusu?, 22.02. 1990, Türk Standartları Enstitüsü,Necatibey Cad. No:112,06100 Bakanlıklar/ANKARA
[10] TS 4213, ?Patlıcan Turşusu?, 22.02. 1990, Türk Standartları Enstitüsü,Necatibey Cad. No:112,06100 Bakanlıklar/ANKARA
[11] TS 3958, ?Vişne reçeli?, 20.04.1987, Türk Standartları Enstitüsü,Necatibey Cad. No:112,06100 Bakanlıklar/ANKARA
[12] TS 3734, ?Marmelatlar?, 30.03.2006, Türk Standartları Enstitüsü,Necatibey Cad. No:112,06100 Bakanlıklar/ANKARA
[13] TS 10035,?Reçel yapım kuralları?, 24.03.1992, Türk Standartları Enstitüsü,Necatibey Cad. No:112,06100 Bakanlıklar/ANKARA
[14] TS 5282, ?Ketçap?, 21.03.2003, Türk Standartları Enstitüsü,Necatibey Cad. No:112,06100 Bakanlıklar/ANKARA
[15] TS 7630, ?Zeytin ezmesi?, 21.11.1989, Türk Standartları Enstitüsü,Necatibey Cad. No:112,06100 Bakanlıklar/ANKARA
[16] TS 1880, ?Sirke?, 23.02.1988, Türk Standartları Enstitüsü,Necatibey Cad. No:112,06100 Bakanlıklar/ANKARA