Ders Planı / MEYVE SEBZE ÜRÜNLERİNDE KALİTE

Ders Bilgileri

Dersin Kredisi 2.0
Dersin AKTS Kredisi 2.0
Dersin Öğretim Dili Türkçe
Dersin Düzeyi Önlisans , TYYÇ: 5. Düzey , EQF-LLL: 5. Düzey , QF-EHEA:Kısa Düzey
Dersin Türü Zorunlu
Dersin Veriliş Şekli Yüz-Yüze Eğitim
Ders zorunlu veya opsiyonel iş deneyimi gerektiriyor mu ? Z
Dersin Koordinatörü
Dersi Veren(ler) Dr. Öğr. Üyesi CANSU AKGÜL
Dersin Yardımcıları

Amaç ve İçerik

Dersin Amacı Meyve sebze ve ürünlerinin kalite kontrolü ve kalite kriterleri konularında öğrencilere bilgi kazandırılmasıdır.
Dersin İçeriği Meyve sebze ve Ürünlerinde Kalite Kontrol ve Önemi, Meyve sebze ve Ürünlerinde Kalite Parametreleri ve Genel Kalite Kriterleri, Meyve sebze ve Ürünlerinde Kontaminasyon, Kritik Kontrol Noktaları, Kalite Güvenliği, Asgari Kalite Temin Yöntemi ve Uygulanması, Meyve sebze ve Ürünlerinde Fiziksel ve Kimyasal Kalite, Meyve sebze ve Ürünlerinde Mikrobiyolojik Kalite, Meyve sebze ve Ürünlerinde Kalite Kusurları.

Haftalık Ders Konuları

1Meyve sebze ve ürünlerinin bileşimi, bileşenlerin özellikleri ve insan beslenmesindeki yeri
2Meyve sebze ve ürünlerinin bileşimi, bileşenlerin özellikleri ve insan beslenmesindeki yeri
3Meyve sebze ve ürünlerinde kalite parametreleri ve genel kalite kriterleri
4Meyve sebze ve ürünlerinin bileşimi, bileşenlerin özellikleri ve insan beslenmesindeki yeri
5Kalite güvenliği
6Asgari Kalite Temin Yöntemi
7Meyve sebze ve ürünlerinde fiziksel ve kimyasal kalite
8Meyve sebze ve ürünlerinde fiziksel ve kimyasal kalite
9Ara Sınav
10Meyve sebze ve ürünlerinde fiziksel ve kimyasal kalite
11Meyve sebze ve ürünlerinde kontaminasyon, kritik kontrol noktaları
12Meyve sebze ve ürünlerinde kontaminasyon, kritik kontrol noktaları
13Meyve sebze ve ürünlerinde sanitasyon
14Meyve sebze ve ürünlerinde kalite kusurları

Kaynaklar

1-1-Meyve ve Sebze İşleme Teknolojisi 1-2. Cilt (Prof. Dr. Bekir Cemeroğlu, Prof. Dr. Feryal Karadeniz, Doç. Dr. Ahmet Yemenicioğlu, Doç. Dr. Mehmet Özkan)